Ανεξίτηλα έχει αφήσει τα σημάδια του στο σώμα του ΣΥΡΙΖΑ η φωτογραφία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Αιγιαλείας, Αμβρόσιο.

Και μπορεί το ενσταντανέ να προκάλεσε σοβαρούς τριγμούς στην Κουμουνδούρου, όμως ο κ. Κουρουμπλής, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί από τότε, ευγνωμονεί την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. Τί σχέση όμως είναι δυνατό να έχει η πρώην Ανελίτισσα με τον πρώην Πασόκο; Και όμως αν δεν είχε υπάρξει η ανάλογη φωτογραφία της κας Κουντουρά με τον «Άγιο» Αιγιαλείας, ο κ. Κουρουμπλής θα βρισκόταν εκτός ευρωψηφοδελτίου και μάλιστα από το βράδυ εκείνο της 9ης Απριλίου.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε τηλεφώνημα από τον γραμματέα Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος γεμάτος οργή του έσυρε τα εξ αμάξης για την κίνησή του εκείνη. Τί κι αν προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο κ. Κουρουμπλής, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: «Πρόσεχε Παναγιώτη», φέρονται να είναι τα τελευταία λόγια του κ. Σκουρλέτη.

Τις επόμενες ημέρες δεν ήταν λίγοι οι Συριζαίοι οι οποίοι ξεσπάθωσαν κατά του… Παναγιώτη και ανάμεσά τους και οι νυν ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης και Στέλιος Κούλογλου. Βέβαια αυτοί είχαν και… έννομο συμφέρον αφού τον θεωρούσαν – και τον θεωρούν – τον πλέον επικίνδυνο εσωκομματικό αντίπαλό τους στη μάχη του σταυρού για μια θέση στη νέα Ευρωβουλή. Η «επίσημη» γραμμή ήταν ότι μετά το φιάσκο με τη Μυρσίνη Λοΐζου δεν υπήρχε η πολυτέλεια απόσυρσης και άλλου υποψηφίου. Και αυτό πέρασε και προς τα μέσα ενημέρωσης. Ότι δηλαδή «η Μυρσίνη Λοΐζου ήταν αυτή που έσωσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή».
Μόνο που τα πράγματα δεν έγιναν έτσι, όπως αποκάλυψαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν επαφή με tomanifesto.gr. Ο πραγματικός σωτήρας του κ. Κουρουμπλή ήταν η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Το απόγευμα της 9ης Απριλίου (ο κ.Κουρουμπλής είχε ποστάρει τη φωτογραφία με τον κ. Αμβρόσιο το μεσημέρι εκείνης της ημέρας σε Twitter και Facebook) κάποιοι στην Κουμουνδούρου θυμήθηκαν την ανάλογη φωτογραφία της κας Κουντουρά τον Ιούλιο του 2017. Έψαξαν και τη βρήκαν. Τότε βέβαια δεν είχε δημιουργηθεί κάποιο ζήτημα αφού η κα Κουντουρά ως βουλευτής των… εθνικοφρόνων ΑΝΕΛ, «δικαιούτο» χωρίς καμία ποινή τέτοιες φωτογραφήσεις. Μόνο που πλέον η εν λόγω κυρία ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αν θα έπρεπε να πληρώσει ο κ. Κουρουμπλής, το ίδιο θα έπρεπε να συμβεί και με την κα Κουντουρά, η οποία μπορούσε – κατά το πνεύμα της Κουμουνδούρου – να φωτογραφιζόταν με τον συγκεκριμένο ιεράρχη, δεν θα μπορούσε όμως να διεκδικήσει μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο – τουλάχιστον – του κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα! Μόνο που αν ετίθετο θέμα απομάκρυνσης από το ευρωψηφοδέλτιο και της υπουργού Τουρισμού, η συγκεκριμένη πολιτικός δεν θα έμενε με σταυρωμένα χέρια. Διόλου απίθανο να ανεξαρτητοποιούνταν και να «έσπαγε» τις καλές σχέσεις της με το κυβερνών κόμμα. Οπότε η εύθραυστη πλειοψηφία των 151 στη Βουλή θα πήγαινε περίπατο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του βρίσκονταν απροστάτευτοι στα τρυφερά χέρια μιας κυρίας, πρώην Ανελίτισσας, που θα μπορούσε να τα τινάξει όλα στον αέρα. Έτσι οι πιο… γενναίοι έκαναν πίσω και τελικά έβαλαν νερό στο κρασί τους για την απομάκρυνση και του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Και η ζωή στην Κουμουνδούρου συνεχίστηκε κανονικά με τους κ.κ. Παπαδημούλη και Κούλογλου να είναι οι μοναδικοί χαμένοι από την εξέλιξη αυτή αφού, το χαμηλότατο ποσοστό που αναμένεται να συγκεντρώσει το κόμμα τους στις επερχόμενες εκλογές, μπορεί να στερήσει από έναν από τους δύο την ευρωβουλευτική έδρα προς όφελος του κ. Κουρουμπλή. Που όλοι σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου του αναγνωρίζουν την εξαιρετικά μεγάλη διεισδυτικότητά του στο εκκλησιαστικό ποίμνιο. Διότι ακόμη και για την Αριστερά, Εκκλησία σημαίνει δύναμη!