Στα άκρα οδηγεί το πρωτοφανές επεισόδιο βιαιοπραγίας στο περιστύλιο της Βουλής, ο Βασίλης Γραμμένος, ισχυριζόμενος απόπειρα δολοφονίας από τον ανεξάρτητο βουλευτή, εκλεγμένο με τους «Σπαρτιάτες» Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, μίλησε στην τηλεόραση του Mega και ανέφερε πως είναι καλά στην υγεία του, ενώ οι γιατροί του διέγνωσαν ρινικό κάταγμα και κάκωση σε ώμο και χέρι, ύστερα από τον ξυλοδαρμό που υπέστη από τον Κωνσταντίνο Φλώρο. Ο κ. Γραμμένος γνωστοποίησε ότι την Παρασκευή πρόκειται να καταθέσει παρουσία του δικηγόρου του στην ανακρίτρια.

«Θεού θέλοντος, πάω καλύτερα από χθες. Είχα κάποιες ζαλάδες. Βρίσκομαι σπίτι μου, είμαι κλινήρης μετά από σύσταση των γιατρών. (…) Το θύμα ήμουν εγώ και από θύμα δεν μπορώ να γίνω θύτης. (…) Αυτό προσπαθούν να κάνουν, να με μετατρέψουν σε θύτη.

Προσπάθησε να μου επιφέρει πνιγμό

(…) Δεν δέχτηκα μόνο γροθιά, προσπάθησε να μου επιφέρει πνιγμό. Κατά τη διάρκεια του πνιγμού κατάφερε ένα χτύπημα στη μύτη μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γραμμένος. «Με τράβαγε από τον λαιμό, με απειλούσε και με εξύβριζε».

«Μετά από τα χτυπήματα που μου κατάφερε, υποτίθεται ότι συνελήφθη. Τον πήγαν στη γωνία. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι άρχισε να με βρίζει εντός και εκτός της αίθουσας. Εγώ ουδέποτε τον έβρισα, ουδέποτε χειροδίκησα εναντίον του», συνέχισε.

«Βγήκα από την αίθουσα για να προστατευτώ. Με έβρισε εντός της αίθουσας χυδαιότατα και έκανε άσεμνες χειρονομίες και δεν απάντησα ποτέ», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, «την ώρα που ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν στο βήμα της Βουλής, αυτός ήταν στην πόρτα της Ολομέλειας και έκανε άσεμνες χειρονομίες».