Με τον Αλέξη Τσίπρας να αποφεύγει να τοποθετηθεί επισήμως για τον φράχτη του Έβρου (με ευφυολογήματα τύπου “βάζουμε φράχτη στην αδικία” ) και την πλειοψηφία των στελεχών να δηλώνει ανοιχτά ότι δεν θέλει επέκτασή του, η δήλωση του βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνούς, αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων, καθίσταται αποκαλυπτική των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

“Μας έχετε πρήξει με τον φράχτη, και εμάς και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή” ήταν η απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα στον Σπύρο Καρανικόλα, (υποψήφιο βουλευτή με τη ΝΔ) ο οποίος τον κάλεσε να τοποθετηθεί αναφορικά με το θέμα του φράχτη στον Έβρο.

Η δε αναφορά του Γιάννη Μπουρνούς στην Ευρώπη και το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, έρχεται να προστεθεί στο γεγονός πως ο Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε εκ των πρωτεργατών της προσπάθειας να μη χρηματοδοτηθεί ο φράχτης με Ευρωπαικούς όρους.

Πάντως η στάση του βουλευτή Λέσβου και η αντίδρασή του σε τηλεοπτικό πάνελ με τη φράση “μας έχετε πρήξει” αποτυπώνει, όπως όλα δείχνουν και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά στο θέμα της θωράκισης των συνόρων της χώρας και της αντιμετώπισης μεταναστευτικών ροών που δύναται ανά πάσα στιγμή να εργαλειοποιηθούν.

Παράλληλα όμως η τακτική που περιγράφεται με τον όρο “ξέφραγο αμπέλι”, όπως την περιέγραψε και ο πρωθυπουργός, επιτρέπει στους διακινητές ανθρωπίνων ψυχών να συνεχίζουν τις εγκληματικές πρακτικές τους.