Ανατριχιάζουν οι ανθρώπινες ιστορίες οι οποίες έρχονται από το Ισραήλ, που παραμένει σε σοκ μετά την πιο πολύνεκρη επίθεση στην επικράτειά του από της Χαμάς.

Αποκλειστικά στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» του mega μίλησε μια γυναίκα της οποίας ολόκληρη η οικογένεια έχει απαχθεί από ενόπλους της Χαμάς. «Η Χαμάς άρχισε να ρίχνει ρουκέτες από το πρωί. Πήραμε μηνύματα ότι οι στρατιώτες της Χαμάς ήταν μέσα στα κιμπούτς. Εισέβαλαν στα σπίτια, άρπαξαν πράγματα, χρήματα, κλειδιά αυτοκινήτων και πυροβολούσαν και έβαζαν φωτιές. Η μαμά μου, η αδερφή μου, οι κόρες της και η μητέρα του συντρόφου μου κλειδώθηκαν μέσα σε ένα δωμάτιο ασφαλείας.

Σε κάποια φάση οι στρατιώτες της Χαμάς μπήκαν στο σπίτι και εισέβαλαν στο δωμάτιο ασφαλείας. Η μητέρα του συντρόφου μου βγήκε έξω και προσπάθησε να τους μιλήσει, να τους δώσει πράγματα και χρήματα, ό,τι ήθελαν. Αυτοί όμως παρέμειναν στο σπίτι».

Όπως λέει η ίδια, αυτή ήταν και η τελευταία πληροφόρηση που είχε από τους οικείους της.

«Αυτό είναι το τελευταίο πράμα που άκουσα από την οικογένειά μου. Προσπαθούσα επί ώρες μετά να τους βρω στο τηλέφωνο αλλά κανείς δεν απαντούσε. Από εκείνο το τηλεφώνημα και έπειτα κανείς δεν απάντησε μέχρι το απόγευμα, ώσπου ο σύζυγος της αδερφής μου είδε το βίντεο (σ.σ. της απαγωγής). Δύο μικρά παιδιά, το ένα είναι δυόμιση και το άλλο τεσσεράμισι ετών».

Η πληροφόρηση που φτάνει για αγνοουμένους είναι λιγοστή, με ολόκληρες οικογένειες να ψάχνουν τους ανθρώπους τους. «Προσπαθούμε να σκεφτούμε ότι είναι ζωντανοί και προσευχόμαστε να είναι καλά. Προσπαθούμε να μιλήσουμε σε όποιον θέλει να μας ακούσει και σε οποιονδήποτε μπορεί να μας βοηθήσει. Δεν έχουμε λάβει κανένα μήνυμα από το κράτος, δεν ξέρουμε τι συμβαίνει, προσπαθούμε να μιλήσουμε σε όλους.

Αυτήν την στιγμή, η οικογένειά μου, ο σύζυγος και τα παιδιά μου βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και δεν ξέρουμε τι πρόκειται να γίνει. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να έχει συμβεί στο σπίτι μας, μπορεί να έχει καεί από τη φωτιά. Ξέρω ότι πολλοί από τα κιμπούτς έχουν χάσει την οικογένειά τους, μωρά, ηλικιωμένους. Αν μπορεί κανείς ας μας βοηθήσει».

«Mην τους πειράξετε»

Στην εκπομπή μίλησε και ο σύζυγος της αδερφής της γυναίκας, η οποία έχει απαχθεί μαζί με τα δύο τους παιδιά.

«Θέλω να ζητήσω από τη Χαμάς "μην τους πειράξετε, μην πειράξετε τα μικρά παιδιά, μην πειράξετε τις γυναίκες, εάν θέλετε πάρτε εμένα στη θέση τους"», αναφέρει στο σπαρακτικό του μήνυμα.