Το σχόλιο Τσίπρα για την Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος

13

Ως την πιο μαύρη σελίδα της ανθρωπότητας χαρακτηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους ναζί, σε ανάρτησή του με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος.

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, σήμερα που η ακροδεξιά και οι υμνητές των ναζί σηκώνουν κεφάλι, ο αντιφασιστικός αγώνας είναι πιο αναγκαίος από ποτέ.

Η ανάρτηση

«Σήμερα, Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος και Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, θυμόμαστε τη πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αποδίδουμε φόρο τιμής στα θύματα που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, στεκόμαστε με δέος μπροστά σε όσες και όσους έσωσαν, διακινδυνεύοντας ακόμα και τη ζωή τους, τους διωκόμενους από τους ναζί και τους συνεργάτες τους.

Στις μέρες μας, που η ακροδεξιά και οι υμνητές των ναζί επιδιώκουν να σηκώσουν ξανά κεφάλι, οδηγώντας τη παγκόσμια κοινότητα σε καταστροφικά μονοπάτια, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος της ίδιας της Ιστορίας. Ενισχύοντας την ιστορική μνήμη και αλήθεια, απέναντι στο ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και το μίσος, απέναντι στις θεωρίες και τις πρακτικές των διακρίσεων. Ο αντιφασιστικός αγώνας δεν είναι μόνο πιο επίκαιρος από ποτέ, αλλά και πιο αναγκαίος από ποτέ», σημειώνει.

Σήμερα, Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος και Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του…

Posted by Alexis Tsipras on Monday, January 27, 2020

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr