Με τον πλέον εμφανή τρόπο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάλυψε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και στενό συνεργάτη του, Παύλο Πολάκη για την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε ο τελευταίος κατά του υποψήφιους ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Το γεγονός ότι «αποφάσισε» να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας κατά του Παύλου Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής, καταδεικνύει την αδιαφορία του ακόμη και για τη στοιχειώδη ηθική.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει ότι θα δώσει μία κορυφαία μάχη και επιχείρησε έναν σπάνιο, για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, πρωτοφανή θα πω εγώ, επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, μία μόλις μέρα μετά τη δημόσια πρόσκλησή μου», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Άλλωστε, βρισκόμαστε και τυπικά από αύριο (σ.σ. 24 Απριλίου) εντός της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου. Και μία μόλις μέρα μετά τη δημόσια πρόσκλησή μου σε μια πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, τον ελληνικό λαό -δηλαδή για τα θέματα της Ευρώπης, της οικονομίας, τα κρίσιμα εθνικά θέματα, τα κοινωνικά θέματα που απασχολούν τον τόπο, τους πολίτες, τους ψηφοφόρους- ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε έναν αντιπερισπασμό που αναδεικνύει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται και ο ίδιος και το επικοινωνιακό του επιτελείο, προκειμένου εκ νέου να δραπετεύσει από μια πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για τα κρίσιμα ζητήματα. Και ανέβηκε σε αυτό το βήμα ο κ. Μητσοτάκης για να προαναγγείλει ότι θα καταθέσει μετά τις διακοπές του Πάσχα πρόταση δυσπιστίας σε έναν υπουργό της κυβέρνησης»!

Με άλλα λόγια ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε εκ των προτέρων την αήθη επίθεση που επρόκειτο να εξαπολύσει ο κ. Κυμπουρόπουλος, ώστε να την εκμεταλλευθεί δεόντως! Διότι σημαίνουν τα όσα παραπάνω διατύπωσε ο κ. Τσίπρας.

Και πρόσθεσε στο ίδιο μοτίβο: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι προφανές ότι επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιθυμεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας το εάν το ύφος του Πολάκη είναι καλό ή κακό, εάν είναι ευγενής ή αγενής, καθώς κατάγεται και από τα Σφακιά και γνωρίζει, είναι και κοντοχωριανοί, το ύφος το αψύ των Σφακιανών»!

Πολύ απλά δηλαδή, κατά τον κ. Τσίπρα ο κάθε Σφακιανός μπορεί να βρίζει ανάπηρους άνθρώπους και να ψεύδεται, όπως αποδείχτηκε από τις δηλώσεις του κ. Κυμπουρόπουλου, επειδή το ύφος των Σφακιανών είναι αψύ. Απόλυτη κάλυψη δηλαδή από τον Αρτινό Τσίπρα στον Σφακιανό Πολάκη χωρίς ίχνος ντροπής ή έστω μιας διάθεσης να χαμηλώσει τους τόνους αναγνωρίζοντας το λάθος του στενού συνεργάτη του.

Αντ’ αυτού μόνο εύσημα δεν απένειμε στον αψύ Σφακιανό Πολάκη και προσπάθησε να πείσει τους πάντες ότι άλλα είναι τα θέματα όπως τα fake news περί καταργούμενων επιδομάτων.

«Ε, λοιπόν, εμείς δεν θα σας κάνουμε τη χάρη, κύριοι συνάδελφοι. Ενημερώστε τον κ. Μητσοτάκη, τον αρχηγό σας ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης σε αυτή εδώ την αίθουσα, θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Και θα συζητήσουμε για τα μεγάλα και τα κρίσιμα, όχι αυτά που θέλετε εσείς. Θα έρθει εδώ ο κ. Μητσοτάκης να μας πει γιατί θέλει να καταργήσει το Δώρο των Χριστουγέννων, γιατί θέλει να μειωθεί αντί να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, γιατί θέλει ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, γιατί θέλει να κουκουλώσει τη Novartis και τα θαλασσοδάνεια. Για αυτά θα δώσετε λογαριασμό και θα απαντήσετε. Οποτεδήποτε καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης ή συνολικά της κυβέρνησης -δεν το τολμάτε- εδώ θα συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης. Μπροστά στον ελληνικό λαό. Για του πού φέρατε τη χώρα, πού την καταντήσατε και πώς εμείς τη βγάζουμε από την κρίση. Αυτό το πικρό ποτήρι θα το πιείτε, θα το πιείτε μέχρι τέλους», πρόσθεσε κάνοντας σαφές ότι ηθική και ΣΥΡΙΖα έχουν λάβει διαζύγιο!

Πώς αλλιώς άλλωστε να εξηγηθεί ότι αναφερόμενος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα συζητήσουμε για τον Πολάκη, θα συζητήσουμε για τους πολλούς, για τα πολλά, για τους πολλούς που υποφέρουν και βγαίνουν από την κρίση.
Αν για σας ντροπή για τη δημοκρατία και για την αξιοπρέπεια είναι το ύφος και το ήθος του καθενός μας, εγώ θέλω να σας πω ότι το ύφος και το ήθος του καθενός μας μετριέται με την εντιμότητά του. Ντροπή για τη Δημοκρατία είναι τα θαλασσοδάνεια που δίνονταν νύχτα με τροπολογίες σε αυτή εδώ τη Βουλή, οι μίζες όλης της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, η διαφθορά, η διαπλοκή, το γεγονός ότι στα μεγάλα προβλήματα εσείς προσφεύγετε σε έναν αντιπερισπασμό που δεν σας τιμά. Δεν σας επιτρέψουμε αν εκτρέψετε τη συζήτηση εκεί όπου εσείς επιθυμείτε να την εκτρέψετε. Δεν θα σας επιτρέψουμε να αποφύγετε όλα αυτά που θέλετε να αποφύγετε σαν ο διάολος το λιβάνι».

Μετά από το ρεσιτάλ απρέπειας του πρωθυπουργού στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον πως κάλυψε πλήρως τον «χυδαίο και φαύλο Πολάκη».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ΝΔ, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στη Βουλή «για να επιβεβαιώσει ότι ηγείται της κυβέρνησης των Πολάκηδων και όχι των πολλών. «Ας ετοιμάζει από τώρα την απολογία του. Για τα ψέματα, τους φόρους, τις εθνικές υποχωρήσεις, την υπονόμευση των θεσμών και πάνω απ’ όλα για τη χυδαιότητα, τον διχαστικό λόγο και την τοξικότητα με τα οποία σημάδεψε τη δημόσια ζωή» κατέληξε η ανακοίνωση της ΝΔ.