Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς αναγνωρίστηκε ως ο ένοπλος που εξουδετερώθηκε από τις Αρχές, ενώ κατάφερε προηγουμένως να πυροβολήσει εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Ο 20χρονος από το Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνια πυροβόλησε τον Ντόναλντ Τραμπ από μια στέγη μόλις 130 μέτρα μακριά από τη σκηνή της ομιλίας του, σύμφωνα με το CNBC. Το πλήθος στις κερκίδες και στον αγωνιστικό χώρο εθεάθη να πέφτει στο έδαφος μετά τους πυροβολισμούς, με τον πανικό να επικρατεί και τους άντρες ασφαλείας του υποψήφιου προέδρου να δημιουργούν μετά τον τρίτο κατά σειρά πυροβολισμό ένα ανθρώπινο τείχος προστασίας γύρω του.

Το FBI δήλωσε ότι χρησιμοποιεί βιομετρικά στοιχεία για την ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος «εξουδετερώθηκε», ενώ κρυβόταν σε μια ταράτσα κοντά στη συγκέντρωση.

Το Μπέθελ Παρκ στην Πενσιλβάνια είναι μία σχετικά εύπορη πόλη στο νότιο τμήμα της ευρύτερης περιοχής του Πίτσμπουργκ. Ο τόπος της συγκέντρωσης, το Μπάτλερ, βρίσκεται περίπου μια ώρα οδήγησης βόρεια του Πίτσμπουργκ.

Το συνεργαζόμενο με το Sky αμερικανικό δίκτυο NBC News διαπίστωσε ότι στα αρχεία των ψηφοφόρων της Πενσιλβάνια αναφέρεται ένας Τόμας Μάθιου Κρουκς, με την ίδια διεύθυνση και ημερομηνία γεννήσεως, ως εγγεγραμμένος Ρεπουμπλικάνος, χωρίς, ωστόσο, να είναι γνωστά άλλα στοιχεία για τη ζωή ή την εκπαίδευσή του.

Πιστεύεται, ωστόσο, ότι κέρδισε το βραβείο National Maths and Science Initiative Star αξίας 500 δολαρίων για την αποφοίτησή του από το λύκειο Bethel Park το 2022, σύμφωνα με τον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Tribune Review.

Ο ίδιος εμφανίστηκε ακόμη να φοράει αντικείμενα που προωθούσαν ένα από τα πιο δημοφιλή κανάλια του YouTube αφιερωμένο στα πυροβόλα όπλα κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ανέφερε το NBC News.

Ο άνδρας φορούσε ένα γκρι μπλουζάκι με αμερικανική σημαία στο μανίκι. Το μπλουζάκι ταιριάζει με αντίστοιχο που πωλείται στον ιστότοπο για το κανάλι πυροβόλων όπλων του YouTube Demolition Ranch.

Σύμφωνα με το CNN, μάρτυρας ισχυρίζεται πως, όπως δήλωσε σε αστυνομικούς, είδε έναν ένοπλο να κινείται «από στέγη σε στέγη», λίγα λεπτά πριν από την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.