Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία του Piraeus Street Long Jump που έγινε μπροστά το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και φέρνει νέα εποχή στον κλασικό αθλητισμό της Ελλάδας.

Ηταν ο πρώτος αγώνας άλματος σε μήκος εκτός σταδίου που έγινε στη χώρα μας και συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που χειροκρότησαν από κοντά τον Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου και σπουδαίους άλλους αθλητές.

Το Piraeus Street Long Jump διεξήχθη σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα που στήθηκε μέσα σε 12 ώρες, με το στήσιμο και την παραγωγή του event να έχει ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία η εταιρία παραγωγής ABOVE του Γιάννη Παπαδημητρίου.

Μικροί και μεγάλοι που κατέκλυσαν τις εξέδρες και τους γύρω χώρους, απόλαυσαν τον Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου, να κατακτά την πρώτη θέση με ένα εκπληκτικό άλμα στα 8,24μ., καθώς και κορυφαίους άλτες του κόσμου από 9 χώρες να αγωνίζονται σε μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Σουηδός Thobias Montler, με άλμα στα 7,88μ. και τρίτος τερμάτισε ο Ουζμπέκος Anvar Anvarov με άλμα στα 7,84μ. Στις γυναίκες, η Σέρβα Milica Gardasevic έκανε την τρίτη καλύτερη επίδοση εφέτος στην Ευρώπη και πήρε την πρώτη θέση με άλμα στα 6,77μ.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Μίλτος Τεντόγλου μοίρασε χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους, βγήκε δεκάδες φωτογραφίες με φίλους του στίβου που περίμεναν υπομονετικά και άκουσε αρκετές φορές ρυθμικά το όνομά του. «Ήταν πολύ ωραία η ατμόσφαιρα. Έχω πάει δύο φορές σε αγώνες street στο εξωτερικό και μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτός ήταν ο καλύτερος με διαφορά», είπε ο Χρυσός Ολυμπιονίκης.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, της Προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, της Αντιδημάρχου Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνας Ζαρακέλη, του Προέδρου του Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ Βουράκη, του Ολυμπιονίκη και Α’ Αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ Κώστα Κεντέρη, της Ολυμπιονίκη του μήκους Νίκης Ξάνθου, του Συμβούλου του Δημάρχου Πειραιά σε θέματα αθλητισμού Νίκου Γέμελου, καθώς και του Ομοσπονδιακού προπονητή αλμάτων και προπονητή του Μίλτου Τεντόγλου Γιώργου Πομάσκι.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Μια καταπληκτική ημέρα ζήσαμε την Κυριακή στον Πειραιά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που το Piraeus Street Long Jump που διοργανώσαμε σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ εντυπωσίασε τους θεατές, αλλά και τους αθλητές. Ήταν μια σημαντική διοργάνωση για τον Πειραιά και τον αθλητισμό γενικότερα. Είναι ο πρώτος αγώνας μήκους στην Ελλάδα που γίνεται στον δρόμο, στο κέντρο μιας πόλης. Μπροστά στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά απολαύσαμε σημαντικούς αθλητές και αθλήτριες απ’ όλο τον κόσμο, με εντυπωσιακά άλματα και καλές επιδόσεις με κορυφαίο φυσικά τον Χρυσό Ολυμπιονίκη μας Μίλτο Τεντόγλου. Ήταν μια μέρα γιορτής για τον Πειραιά μας, τη χάρηκαν όλοι οι Πειραιώτες, αλλά και όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα ζωντανά από το Mega. Ο αγώνας αυτός θέλουμε να γίνει θεσμός και να γίνεται κάθε χρόνο στον Πειραιά.»

Η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα είπε: «Από την αρχή της διοίκησής μας είχαμε ως στόχο να φέρνουμε το στίβο κοντά στην κοινωνία. Το Piraeus Street Long Jump είναι μια διοργάνωση που πετυχαίνει αυτό το στόχο. Ευχαριστούμε τον Δήμο Πειραιά για τη συνεργασία, που έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Πιστεύω πως αυτός ο αγώνας θα γίνει θεσμός. Χαίρομαι που οι Πειραιώτες ήταν εδώ και στήριξαν τους αθλητές και τις αθλήτριες».

Το Piraeus Street Long Jump συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Πειραιά, τον ΣΕΓΑΣ και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.), στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2023. Στην επιτυχία του συνέβαλε και η ζωντανή μετάδοση από το MEGA.