Το Πεντάγωνο δημοσίευσε κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία την Τετάρτη, ένα πρόσφατα αποχαρακτηρισμένο βίντεο με ένα UFO να πετάει πάνω από τη Μέση Ανατολή.

Το βίντεο, που καταγράφηκε από ένα αμερικανικό στρατιωτικό drone, δείχνει ένα μυστηριώδες σφαιρικό αντικείμενο να ζουμάρει στον ουρανό πάνω από μια ενεργή στρατιωτική ζώνη.

Δείτε το βίντεο:

Οι αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν ποια είναι η ταχέως κινούμενη σφαίρα, αποκάλυψε ο Δρ. Sean Kirkpatrick, διευθυντής του νέου Γραφείου Επίλυσης Ανωμαλιών σε όλους τους τομείς (AARO) του Πενταγώνου, καθώς έπαιζε το βίντεο κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής της Γερουσίας για τις Ένοπλες Υπηρεσίες.

«Αυτά είναι ουσιαστικά όλα τα δεδομένα που έχουμε για αυτό το γεγονός», είπε ο Kirkpatrick. «Θα είναι σχεδόν αδύνατο να το αναγνωρίσουμε πλήρως με βάση αυτό το βίντεο».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η AARO δεν πιστεύει ότι το αντικείμενο παρουσίαζε «προφανή απειλή για την ασφάλεια των αερομεταφερόμενων περιουσιακών στοιχείων» στην παρουσίασή του.

Είπε ότι το περιστατικό είναι 1 από τις περίπου 650 αναφερθείσες θεάσεις UPA ή μη αναγνωρισμένων ανώμαλων φαινομένων, που είναι ο κυβερνητικός όρος για τα UFO.

Παρά τις ανεξήγητες θεάσεις, ο Kirkpatrick είπε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για εξωγήινη δραστηριότητα.

«Το AARO δεν έχει βρει αξιόπιστα στοιχεία μέχρι στιγμής για εξωγήινη δραστηριότητα, τεχνολογία εκτός κόσμου ή αντικείμενα που αψηφούν τους γνωστούς νόμους της φυσικής», είπε στην ακρόαση.