Το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη κάλυψε τη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Εξεταστική Επιτροπή.
Παράλληλα κάλυψε και τη συνολική της στάση μέσα στη Βουλή με τις φωνές, τις ύβρεις κατά βουλευτών και κυρίως τις ακραίες επιθέσεις της σε βάρος όσων δεν συντάσσονται στο πλευρό της.
Έτσι καταψήφισε την πρόταση παραπομπή της στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής αφού κατά τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής ξεχείλισε το ποτήρι και με τα περί «συμπλεγματικών υποκειμένων» που είπε για τους βουλευτές της ΝΔ, αλλά και με την επίθεση κατά του βουλευτή Νικόλαου Βλαχάκου, αδελφού του ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου, τον οποίο κάλεσε να ασχοληθεί «με την αλήθεια στα Ίμια».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Εξεταστική, πέραν της γενικότερης συμπεριφοράς και στάσης της, έχει εξαπολύσει σεξιστική επίθεση κατά της Μαρίας Συρεγγέλα, επιτίθεται μονίμως στον Μακάριο Λαζαρίδη με ανοίκειες εκφράσεις, ενώ έχει επιτεθεί στις συζύγους υπουργών που κατέθεσαν ως μάρτυρες για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, όχι όμως το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη εμφανίζεται λες και δεν βλέπει όλα όσα γίνονται και μεταδίδονται από το κανάλι της Βουλής. Αντιθέτως, έχει επικρίνει ακόμη και το προεδρείο εμμέσως πλην σαφώς δείχνοντας πως συντάσσεται –τώρα και με την ψήφο του– με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας.
Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε καλέσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να συνυπογράψουν την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, τα στελέχη του αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας –εφόσον το όνειρο θερινής νυκτός για νίκη με μια ψήφο γίνει πραγματικότητα– ενώ έφτασε στο σημείο να ψηφίσει παρών στην πρόταση που έφερε στη Βουλή –πρόταση της Μαρίας Καρυστιανού– για σύσταση προανακριτικής κατά 14 βουλευτών για «εσχάτη προδοσία».
Το ΠΑΣΟΚ κλείνει αυτιά και μάτια. Είτε διότι δεν θέλει να ασχοληθεί μαζί του η Ζωή Κωνσταντοπούλου –όποτε το κάνει αποφεύγει να απαντήσει η Χαριλάου Τρικούπη– είτε για λόγους… μετεκλογικούς.
Το πρόβλημα όμως για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι οπότε το κάνει –και το κάνει συχνά– στην πορεία βλέπει την… πλάτη της Πλεύσης Ελευθερίας στις δημοσκοπήσεις. Σε κάθε περίπτωση, είναι γνωστό ότι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες…
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν το έκανε μόνο το ΠΑΣΟΚ. Και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την παραπομπή της. Μόνο που έχει σημασία η στάση της δήθεν σοβαρής αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και στο τέλος της ημέρας με αυτήν τη λογική νομιμοποιούν συμπεριφορές και επιβεβαιώνουν τη στροφή στον ακραίο λαϊκισμό.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η εν λόγω στάση του ΠΑΣΟΚ καταγράφεται λίγες μόνο ώρες μετά τα όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον REAL FM. Κληθείς να σχολιάσει τα περί συνεργασιών και προοδευτικών κομμάτων απηύθυνε ένα ερώτημα στον Νίκο Ανδρουλάκη καλώντας τον να ορίσει ποιες είναι οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες απευθύνεται.
«Καλούμε» είπε «να μας ορίσουν ποιες είναι οι προοδευτικές δυνάμεις, γιατί φοβάμαι, μπορεί να τις ονοματίζουν, ότι αναφέρονται σε κόμματα τα οποία όλα μαζί ως ένα κόμμα, ως ΣΥΡΙΖΑ, πριν από 10 χρόνια, έφεραν τη χώρα μας στο δυσκολότερο σημείο. Τη χρέωσαν 120 δισ.».
Και πρόσθεσε ότι πρέπει να διευκρινίσει «αν τα προοδευτικά κόμματα, όπως φανταζόμαστε, είναι ο παλιός ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα έχει γίνει κόμμα Κωνσταντοπούλου, που μιλάει για δολοφόνους για τους συναδέλφους της, φέρεται όπως φέρεται στη Βουλή και έχει τις θέσεις αυτές που έχει για την οικονομία, η Νέα Αριστερά που έχει μέσα ακόμα πολλούς δραχμιστές, κόμματα τα οποία έχουν θολές γραμμές για την εξωτερική πολιτική και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, με πολλά στελέχη τα οποία έχουν μιλήσει ακόμα και για προγραφές δημοσιογράφων και το έχουν κάνει κιόλας σε πρόσωπα, όπως ο κ. Πολάκης».
Για να καταλήξει λέγοντας: «Αν αυτές είναι οι προοδευτικές δυνάμεις, τότε, συγγνώμη, θα πρέπει να κάποιος από τους παλιότερους του ΠΑΣΟΚ και πρώην προέδρους, όπως ο κ. Βενιζέλος, να τους παραδώσει μαθήματα. Γιατί πολύ φοβάμαι ότι μιλάμε για ένα άλλο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, με τις πολλές ιστορικές διαφορές που έχουμε, που ξεκινάνε από τη δεκαετία του ’80, δεν θα τολμούσε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι ή στο ίδιο συνέδριο ή να συνυπογράψει πρόταση δυσπιστίας με πολιτικά πρόσωπα που βρίθουν λαϊκισμού και χυδαιότητας, όπως η κυρία Κωνσταντοπούλου».


