Με δικαιολογίες περί απειρίας στελεχών του και με βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας για δήθεν διαστρέβλωση των θέσεων του επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να θολώσει τα νερά του ήδη θολωμένου οικονομικού του προγράμματος, το οποίο μάλιστα χθες εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα του.

Οι συνεχείς αποκαλύψεις για το σχέδιο φοροεπιδρομής του κόμματος, όπως αυτές αποτυπώνονται σε δηλώσεις στελεχών του που μιλούν για αύξηση του φόρου στα μερίσματα των μετοχών, έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και επαναφορά της φορολογίας στις γονικές παροχές και του ΕΝΦΙΑ, οδηγεί το ΠΑΣΟΚ σε ακόμα μεγαλύτερη σύγχιση, περνώντας σε μια αντεπίθεση που στερείται σοβαρότητας απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και σε εξαπάτηση του λαού, την ψήφου του οποίου ζητούν για να καταλάβουν την ηγεμονία στον κεντροαριστερό χώρο. 

Είναι χαρακτηριστική η χθεσινή ανάρτηση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μαρινάκης. που έκανε λόγο για γενικόλογο πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ, με συνθήματα αντί για εξειδίκευση. «Μετά από τις κωμικοτραγικές αντιφάσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την κοστολόγηση του προγράμματός τους, έφτασαν στο σημείο να το εξαφανίσουν τελείως» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε: Για ποιον λόγο αποσύρθηκε το πρόγραμμα; Μήπως γιατί πλέον δεν ισχύουν όσα υπόσχονταν πριν από λίγους μόλις μήνες; Άραγε θα το επαναφέρουν στο site ίδιο ή παραλλαγμένο; Ποιο από όλα τα προγράμματα ισχύει τελικά; Ποιες διαφορές έχουν μεταξύ τους;

Απελπισία

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που επιβεβαίναν την κρυφή του ατζέντα για φοροεπιδρομή. Χθες το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Παραστατίδης, μιλώντας στο Open, προανήγγειλε αύξηση των άμεσων φόρων, όπως ΕΝΦΙΑ και γονικής παροχής, γιατί «είναι για τους έχοντες», με τη Χαριλάου Τρικούπη να τον αδειάζει λίγες ώρες μετά και να διατείνεται ότι δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του κόμματος πρόταση για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Μετά το «άδειασμα», ο υποψήφιος βουλευτής κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι προχώρησαν σε «μονταζιέρα».

Ο δε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος επέμεινε στην πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη για αύξηση της φορολογίας στα μερίσματα, υποστηρίζοντας πως δεν συνδέεται με την ανταγωνιστικότητα μιας επιχείρησης. Είχε προηγηθεί δήλωση του Παναγιώτη Δουδώνη για αύξηση της φορολόγησης του μερίσματος από το 5% στο 15%, με την Κατερίνα Μπατζελή να τη δικαιολογεί.

Από την πλευρά της η ΝΔ κατέδειξε, σε ανακοίνωσή της, το μέγεθος της επικίνδυνης άγνοιας και της προχειρότητας που διακατέχει το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχείρησε από τη Θεσσαλονίκη να κάνει λόγο για μονταζιέρα και να πείσει πως «εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, δεν θα μας κάμψουν τα fake news και οι τραμπισμοί της Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγος μας είναι καθαρός και συγκεκριμένος».