Το πάρτι του ΣΥΡΙΖΑ με τα ΚΕΚ

1271

Τώρα που όσο να πεις κατακάθισε κάπως ο κουρνιαχτός από τα voucher του κυρίου Βρούτση για την επιμόρφωση των νέων επιστημόνων, ήρθε η ώρα να πούμε ότι αυτή η διαδικασία δεν ήταν κάτι άγνωστο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έπεσαν τ’ ανάσκελα, με το που πληροφορήθηκαν ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτίθεται να δώσει 600 ευρώ σε κάθε νέο επιστήμονα υπό τη μορφή voucher. Οχι. Και δεν έπεσαν κάτω επειδή την ίδια μέθοδο είχαν χρησιμοποιήσει και εκείνοι, και μάλιστα προεκλογικά. Ο Βρούτσης ισχυρίζεται ότι στο πρώτο 5μηνο του 2019, το 5μηνο προ των εκλογών δηλαδή, είχαν δοθεί από την κυβέρνηση Τσίπρα για την επιμόρφωση και τη διά βίου μάθηση 50 εκατομμύρια ευρώ. Και πως στα τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης από το κόμμα της χαράς, υπό την εμπνευσμένη ηγεσία του «πεντακαθαρίδη» Αλέξη, δόθηκαν με την ίδια μέθοδο για την επιμόρφωση περί τα 200 εκατ. ευρώ.

Συγγνώμη, από το συγκεκριμένο υπουργείο πέρασε η μορφή που λέγεται Σκουρλέτης, κατά την πρώτη φάση της κυβέρνησης. Ακολούθησε για μία διετία ο τεράστιος Γιώργος Κατρούγκαλος, φίλος μου, και έκλεισε τη σεμνή παρέλαση το αστέρι του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Εφη Αχτσιόγλου. Γιατί δεν λένε κάτι για το θέμα αυτό; Ψέματα είναι όσα υποστηρίζει ο Βρούτσης; Προσπαθεί να αμυνθεί ή υπάρχει και κάποια αλήθεια πίσω από όλα αυτά άραγε; Για να μας φωτίσει κάποιος, παρακαλώ…

Τα 50 εκατ. που διανέμονταν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ετησίως τα καρπούνταν περί τα 100 «ημέτερα» ή «κοντά μας» τέλος πάντων ΚΕΚ. Του κόμματος ή κοντά στο κόμμα δηλαδή. Που είχαν την πρόνοια να ρίξουν και μια ματιά στις μεταφράσεις με τον Google translator και δεν τα ανέβαζαν κατευθείαν στο Διαδίκτυο όπως τους τα έδινε ο αυτόματος μεταφραστής, αποφεύγοντας έτσι τις βλακείες τύπου «Σκοιλ Ελικικου». Ετούτοι εδώ οι σημερινοί που παθαίνουν πανικό, και ψυχική και νοητική σύγχυση κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ τούς την πέφτει επικοινωνιακά, θα χρησιμοποιούσαν 400 σχεδόν Κέντρα Επιμόρφωσης. Φίλοι;

Φίλοι. Κολλητοί; Κολλητοί.

Αλλά 400, όχι 100, Περισσότερα στόματα, μικρότερο κομμάτι από την πίτα. Λιγότερα στόματα, μεγαλύτερα κομμάτια – νόμος.…

Ομως ξέχασαν να πουν και το αυτονόητο, ότι δεν είναι η ΝουΔου αυτή που ανακάλυψε την πυρίτιδα της επιμορφωτικής κατάρτισης.

Την είχε ανακαλύψει και ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως και άλλοι κατά το παρελθόν) και την είχε χρησιμοποιήσει χωρίς αναστολές…

Οχι, να τα λέμε και αυτά…


  • Από τη στήλη Στίγμα του Γιώργου Παπαχρήστου στην εφ. Τα Νέα
Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr