«Ευχαριστώ όλους τους πολεμιστές μας για την αποτελεσματικότητα και τη δύναμή τους!», ανέφερε στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το οποίο ανήρτησε στο X, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο τις δικές του ευχές για την ημέρα των Χριστουγέννων, η οποία, όπως είχε αποφασιστεί, από φέτος γιορτάζεται για πρώτη φορά στη χώρα στις 25 Δεκεμβρίου. 

Με τα παραπάνω λόγια ο Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους Ουκρανούς πολεμιστές που μάχονται κατά της Ρωσίας στον πόλεμο που συνεχίζει να μαίνεται στη χώρα τους, ενώ τόνισε πως «αυτά τα Χριστούγεννα φτιάχνουν τη σωστή διάθεση για ολόκληρο τον επόμενο χρόνο, τη διάθεση των δυνατοτήτων μας. Δυνατότητες σε διαπραγματεύσεις με εταίρους. Δυνατότητες ενίσχυσης της άμυνας στους ουρανούς μας. Δυνατότητες υπεράσπισης της πατρίδας μας από Ρώσους τρομοκράτες».

Το μήνυμα του Ζελένσκι - «Καλά Χριστούγεννα, αγαπητοί Ουκρανοί»

Αναλυτικά το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τα Χριστούγεννα: 

«Παραμονή Χριστουγέννων στην Ουκρανία σε καιρό πολέμου: οι πολεμιστές μας κατέρριψαν όχι μόνο 30 drones "Shahed" και αρκετούς πυραύλους, αλλά και δύο ακόμη ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su.

Οι Ρώσοι τρομοκράτες έχασαν πέντε αεροσκάφη σε μια εβδομάδα. Αυτά τα Χριστούγεννα φτιάχνουν τη σωστή διάθεση για ολόκληρο τον επόμενο χρόνο, τη διάθεση των δυνατοτήτων μας. Δυνατότητες σε διαπραγματεύσεις με εταίρους. Δυνατότητες ενίσχυσης της άμυνας στους ουρανούς μας. Δυνατότητες υπεράσπισης της πατρίδας μας από Ρώσους τρομοκράτες.

Όσο πιο ισχυρή είναι η αεράμυνα μας, τόσο λιγότερο Ρώσοι δαίμονες θα βρίσκονται στον ουρανό και στη γη μας.

Ευχαριστώ όλους τους πολεμιστές μας για την αποτελεσματικότητα και τη δύναμή τους! Εκτιμώ όλους εκείνους που διασφαλίζουν την άμυνα της χώρας μας τόσο τα Χριστούγεννα όσο και τις καθημερινές, που αντέχουν στις εχθρικές επιθέσεις και δείχνουν σταθερότητα όπου κι αν βρίσκονται, στην Ανατολή και το Νότο ή στα σύνορα της χώρας μας, όσους βρίσκονται σε μάχη και στις θέσεις, αυτούς που σώζουν και θεραπεύουν ανθρωπούς. Όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Όλους όσοι βοηθούν. Είμαι ευγνώμων σε κάθε έναν από εσάς!

Καλά Χριστούγεννα, αγαπητοί Ουκρανοί! Είθε αυτή η φωτεινή στιγμή να κάνει όλο τον επόμενο χρόνο πιο φωτεινό για εμάς».