Το ματσάκι δεν γυρίζει

193
tomanifesto.gr tomanifesto manifesto.gr manifestoΤο ματσάκι δεν γυρίζει

Μάλλον ως το πιο σύντομο προεκλογικό ανέκδοτο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ότι «γυρίζει» το εκλογικό αποτέλεσμα που επιμένει να λέει ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν γνωρίζω εάν ο ίδιος το πιστεύει, αλλά το επανέλαβε και από τη Φλώρινα. Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενθουσιάστηκε, όπως έλεγε, από το πλήθος και τον παλμό των συγκεντρωμένων στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας και αφού τελείωσε την ομιλία του πήρε και πάλι τον λόγο για να πει: «Πριν έρθω εδώ στη Φλώρινα είχα κι εγώ αμφιβολίες. Ομως τώρα πια δεν έχω. Και όμως γυρίζει». Τα άκουσαν αυτά στην Πειραιώς, αλλά και στη Χαριλάου Τρικούπη, και διαμηνύουν στον απερχόμενο Πρωθυπουργό πως δεν γυρίζει κανένα ματσάκι.

Τώρα, Αλέξη, είναι αργά

Το γνωρίζει και ο κ. Τσίπρας ότι το «ματσάκι δεν γυρίζει», αλλά είναι υποχρεωμένος να δίνει κουράγιο πρώτα στον εαυτό του και εν συνεχεία στους συντρόφους του λέγοντας πως «γυρίζει». Ενδεικτικό πως γνωρίζει από τώρα την εκλογική συντριβή που τον περιμένει είναι και το γεγονός (έτσι όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του) ότι το έχει μετανιώσει που δεν προκήρυξε και εθνικές εκλογές τον Μάιο (μαζί με τις ευρωεκλογές). Δηλαδή απέρριψε τις σχετικές εισηγήσεις που δεχόταν ακόμα και από πολύ στενούς του συνεργάτες. Ισως η διαφορά με τη ΝΔ (για εθνικές εκλογές) να μην ήταν 9 μονάδες. Τώρα όμως πολύ πιθανόν να είναι μεγαλύτερη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις μετεκλογικές πολιτικές εξελίξεις της επομένης μέρας και για τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά για τον κ. Τσίπρα.
πηγή:ΒΗΜΑτοδότης

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr