Το ενοχλητικό με τους ανίκανους είναι ότι μιλάνε

142

Πολλάκις έχει επισημανθεί ο ιδιαίτερος ζήλος τον οποίον επιδεικνύει ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Ραγκούσης, προκειμένου να πιάσει τις επιδόσεις του κ. Πολάκη. Η δήλωση του για τις καταστροφές στην Εύβοια δείχνει ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημειώνω μερικές από τις… επικού χαρακτήρα ατάκες του από τη συγκεκριμένη δήλωση: «κυβερνητικές ψευτοδικαιολογίες», που προκαλούν «μόνο αλγεινή εντύπωση», «ειδικά αυτές τις ώρες της πανελλήνιας θλίψης για τα αθώα θύματα από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια».

Συνεχίζοντας ως Λουκρήτιος suave mare magno εκ του ασφαλούς, και αφού αισθάνεται ότι βασανίζεται από ερωτήματα εύλογα όπως λέει για τις ενδεχόμενες ολιγωρίες του κρατικού μηχανισμού, ζητάει την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Δεν μπορώ να ξέρω πως αισθάνεται ο Γιώργος Παπανδρέου, αν καμαρώνει για την «ανακάλυψη» του, αλλά για πολιτικούς αναλόγου διαμετρήματος με τον κ. Ραγκούση έχει διατυπώσει άποψη ο Πασκάλ Μπρυκνέρ: «Το πιο ενοχλητικό με τους ανίκανους είναι ότι μιλάνε».

Κριτική απ’ τις ξαπλώστρες…

Και μια και το φερε η κουβέντα και ο κ. Ραγκούσης «ψάχνεται», δηλαδή έχει ερωτήματα και απορίες, αξίζει να του θυμίσει κανείς σε πόσες φυσικές καταστροφές κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Αλέξης Τσίπρας ήταν διακοπές.

Είναι αλήθεια ότι πάντα κάτι δυσάρεστο τις χάλαγε και υποχρεωνόταν να τις αντικρύζει από το ελικόπτερο, αλλά αυτά έχει η ζωή και το ηθικό πλεονέκτημα της πρώτης φοράς Αριστερά.

Αντιθέτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στο Μαξίμου, προεδρεύει έκτακτων συσκέψεων, που εδώ και μήνες έχουν πλέον τακτικό χαρακτήρα, αλλά διακοπές όπως ο προκάτοχός του δεν πήγε.

Άντε ένα «σκάρτο» τετραήμερο κι αυτό ακόμα «χλώμο» το βλέπω. Όχι τίποτα άλλο, αλλά γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ ασκούν κριτική απ’ τις ξαπλώστρες…

VAR– εμένη διαιτησία

Η εξαιρετική εμφάνιση του Ολυμπιακού στην έδρα της Γουλβς δεν ήταν αρκετή ώστε να παρακάμψει την… αμεροληψία της διαιτησίας, αλλά θα πρόσθετα επιπλέον και το κατεστημένο της ΟΥΕΦΑ. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες που έτσι κι αλλιώς είμαι αναρμόδιος να σχολιάσω. Ωστόσο είναι προφανές ότι ορισμένα παιχνίδια κρίνονται στα γραφεία και όχι στα γήπεδα.

Η περίπτωση του Ολυμπιακού είναι χαρακτηριστική. Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις αποκαλύφθηκαν οι συσχετισμοί δυνάμεων στα υψηλά κλιμάκια της διοργανώτριας αρχής. Ο διαιτητής δεν… είδε ένα πεντακάθαρο πέναλντι στον Ελ Αραμπί και ακύρωσε ένα εξ ίσου πεντακάθαρο γκολ.

Ο αμυντικός της Γουλβς γκρέμισε κυριολεκτικά τον επιθετικό του Ολυμπιακού, αλλά ο διαιτητής ήταν τόσο σίγουρος για την απόφασή του ώστε δεν ζήτησε την βοήθεια του VAR, ενώ ζήτησε την βοήθεια του στο γκολ του Ολυμπιακού το οποίο ούτε οι οπαδοί των γηπεδούχων κατάλαβαν γιατί ακυρώθηκε.

Το VAR έδειξε ότι… προεξείχε ο αγκώνας του παίκτη του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της φάσης! Δηλαδή με βάση αυτή την απόφαση εάν κάποιος ποδοσφαιριστής βρεθεί στην ίδια θέση και έχει μεγάλη μύτη, ή ό,τιδήποτε άλλο μεγάλο να προεξέχει, ο διαιτητής κλπ, κλπ.

Μεγαλεία…

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr