Από νωρίς χθες το tomanifesto.gr είχε αναδείξει την κατάσταση που επικρατούσε στην Αττική Οδό, χτυπώντας καμπανάκι για το πρόβλημα που επρόκειτο να δημιουργηθεί, όπως και τελικώς έγινε, με εκατοντάδες οδηγούς να παραμένουν εγκλωβισμένοι για ώρες στον… σύγχρονο και ακριβοπληρωμένο δρόμο.

Ήδη λίγο μετά τις 10 χθες το πρωί, όπως έγραφε το tomanifesto.gr, η κίνηση στην Αττική Οδό διεξάγονταν μετ’ εμποδίων, με πολλά  προβλήματα για τα διερχόμενα αυτοκίνητα και μπόλικη αγανάκτηση για τους οδηγούς, που κατόπιν μετατράπηκε σε έναν απίστευτο Γολγοθά, με τους υπεύθυνους της εταιρείας να μην αναλαμβάνουν να πράξουν αυτό που όλοι καταλάβαιναν: Να διακόψουν την κυκλοφορία, αντί να συνεχίσουν να επιτρέπουν να εισέρχονται αυτοκίνητα.

Η συγγνώμη της εταιρείας, μετά την αρχική της ανακοίνωση που επέρριπτε την ευθύνη στην απειρία των οδηγών, προφανώς και δεν είναι αρκετή για να “ξεπλύνει” την απίστευτη ταλαιπωρία και πρόβλημα που δημιουργήθηκε, με τον απεγκλωβισμό οδηγών να είναι ακόμη σε εκκρεμότητα!

Παραμένουν εγκλωβισμένα 1.200 οχήματα
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, τουλάχιστον 1.200 οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα, ενώ σε πολλά από αυτά παραμένουν εγκλωβισμένοι και οι οδηγοί.

Από αργά χθες το βράδυ, κλιμάκια του στρατού έχουν φθάσει σε όλα τα σημεία και συγκεκριμένα στις εξόδους Πεντέλης, Κηφισιάς, Δουκίσσης Πλακεντίας, Μαραθώνα και Κάντζας, μοιράζοντας τρόφιμα, νερά και κουβέρτες και με εντολές της αστυνομίας και οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας οδηγούν τους εγκλωβισμένους σε ασφαλές σημείο.

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος από την έξοδο της Κάντζας προς το Αεροδρόμιο.

Παράλληλα, η TPAINOΣE διέθεσε ένα συρμό στον προαστιακό και μεταφέρθηκαν από την Αττική Οδό περίπου 300 άτομα σε ξενοδοχεία στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται από την Λεωφόρο Μεσογείων, την Αττική Οδό (έξοδοι 13 και 14) και σε αρκετές άλλες περιοχές της Αττικής με τους απεγκλωβισμένους να οδηγούνται σε ασφαλή σημεία. Επιπλέον δεν έχουν σταματήσει οι μεταφορές νεφροπαθών για αιμοκάθαρση, ανθρώπων που χρειάζονται να μεταβούν σε νοσοκομεία, ακόμα και προσωπικού που δυσκολεύεται να μεταβεί στις μονάδες υγείας.

Το προσωπικό του πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αττικής έχει τεθεί από χθες σε γενική επιφυλακή και βρίσκεται συνεχώς στο δρόμο.