Ντόπιοι και επισκέπτες μουσικοί θα τιμήσουν τον θρύλο της μπλουζ μουσικής John Lee Hooker στο φετινό Detroit Music Weekend.

Πλειάδα καλλιτεχνών θα παίξουν για τον με μεγάλη επίδραση κιθαρωδό, συμπεριλαμβανομένων των Bettye La Vette (μεγάλο όνομα στο Μίσιγκαν), Thornetta Davis (βασίλισσα των Ντιτρόιτ μπλουζ) και Ana Popovic (με καταγωγή από Σερβία καλλιτέχνις). Τη βραδιά θα κλείσει ο Jimmy D. Scott από το Ντιτρόιτ με ένα τζαμάρισμα στο οποίο θα συμμετάσχουν αστέρια μεταξύ των οποίων οι Kern Brantley, Howard Glazer και Harmonica Shah· μαζί τους και οι Tosha Owens και Eliza Neals.

Ωστόσο, για τον Vince Paul, τον οργανωτή του φεστιβάλ, η μεγάλη επιτυχία είναι η συμμετοχή της Zakiya Hooker, της 74χρονης σήμερα κόρης του εκλιπόντος μουσικού η οποία είναι και η ίδια βετεράνος της μπλουζ σκηνής. Θα παίξει με μια μπάντα στην οποία παρών θα είναι ο σύζυγός της, ο Ollan Christopher Bell (του σόουλ συγκροτήματος «Natural Four» της δεκαετίας του 1970) και ο Καναδός κιθαρίστας Anthony Reed.

«Όταν άκουσα τα νέα από τον Vince, το πρώτο που είπα ήταν ότι όλο αυτό καθυστέρησε πάρα πολύ. Το Ντιτρόιτ ήταν εκεί που (ο John Lee Hooker) έγινε διάσημος. Ήταν εκεί που το “ Boogie Chillen” τον έβαλε στον χάρτη. Συγκινήθηκα πραγματικά που ξόδεψαν χρόνο για να το οργανώσουν» είπε η Zakiya, που στα μέσα της δεκαετίας του 1970 εγκατέλειψε τη γενέτειρά της για την Καλιφόρνια και τώρα ζει στην Τζόρτζια. Θα παραλάβει από τον δήμαρχο Mike Duggan τα κλειδιά της πόλης προς τιμήν του πατέρα της ο οποίος απεβίωσε τον Ιούνιο του 2001. Είπε επίσης ότι μεγάλο τμήμα της οικογένειας Hooker αναμένεται να παρευρεθεί στη συναυλία, συμπεριλαμβανομένων κάποιων από τα εγγόνια και δισέγγονα του John Lee ( https://www.instagram.com/p/CcGX_aohIVm/ ).
Η συναυλία-φόρος τιμής στον John Lee Hooker θα λάβει χώρα στο νέο αμφιθέατρο του Music Hall, το οποίο ολοκληρώθηκε πέρυσι στο παλιό πάρκινγκ στη γωνία Madison Street και Grand River Avenue ( https://www.instagram.com/p/CObMYNAjrgj/ ). Το Detroit Music Weekend εγκαινιάστηκε ως θεσμός το 2017. Το πρώτο «Σαββατοκύριακο Μουσικής» κατέληξε να είναι η τελευταία συναυλία της Aretha Franklin στη γενέτειρά της, ένας διήμερος φόρος τιμής στη Βασίλισσα της Σόουλ και μια τελετουργική μετονομασία της Madison Street σε Aretha Franklin Way.

Η δωρεάν εκδήλωση «Detroit Music Weekend: Honoring John Lee Hooker», στις 2 Ιουλίου, από τις 12.00 έως τις 22.00 τοπική ώρα.