Μετά τη δίωξη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, οι Σπαρτιάτες αντιμετωπίζουν έναν ακόμη ορατό κίνδυνο: να μην τους επιτραπεί η συμμετοχή στις ευρωεκλογέςτου Ιουνίου.

Και αυτό διότι ο Αρειος Πάγος, αφού κατατεθούν τα ψηφοδέλτια σε δύο εβδομάδες από τώρα, θα συνεκτιμήσει κατά την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων και τη δίωξη που έχει ασκηθεί κατά του κόμματος για εξαπάτηση των εκλογέων, η οποία περιγράφει στην πραγματικότητα ένα κόμμα-κέλυφος, υπό τις εντολές του έγκλειστου Ηλία Κασιδιάρη.

Κάποιοι θεωρούν πιθανό ότι ο Βασίλης Στίγκας θα επιχειρήσει μια «ντρίμπλα», θέτοντας μεν τον εαυτό του ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, αλλά βάζοντας πρόσωπα εντελώς άσχετα ως υποψήφιους ευρωβουλευτές. Ωστόσο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το εγχείρημα αυτό πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο, και στο να βρει πρόσωπα άσχετα του χώρου και στο να «ξεγελάσει» ξανά τον Αρειο Πάγο.

Πάντως, με το δημοσκοπικό ποσοστό των Σπαρτιατών να ανέρχεται στο 2,5-3%, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τις εξελίξεις παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλα τα κόμματα που θεωρούν ότι απευθύνονται στο ίδιο ακροατήριο «ψεκασμένων - αγανακτισμένων - απογοητευμένων». 

Αυτή, πάντως, που θεωρεί ότι έχει πιο βάσιμες ελπίδες να αντλήσει ψήφους είναι η Αφροδίτη Λατινοπούλου με το κόμμα «Φωνή Λογικής», το οποίο έχει αρχίσει και καταγράφεται σε όλες τις μετρήσεις μεταξύ 1-2%. Αλλωστε, στα posts της Λατινοπούλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζεύονται αρκετοί οπαδοί του Ηλία Κασιδιάρη, οι οποίοι δεν κρύβουν την εκτίμησή τους στην νεαρή αρχηγό και στα όσα λέει μετά παρρησίας.