ΚΑΙ ΟΜΩΣ το μαυρισμένο αριστερό -τυχαίο δεν νομίζω- μάτι του προέδρου Κυριάκου, για το οποίο έκανα ως προς την αιτία σειρά υποθέσεων στη χθεσινή μου στήλη, οφείλεται σε τραυματισμό κατά τη διάρκεια αθλητικού αγώνα, ούτε σε skateboard στον προθάλαμο του γραφείου του και συνακόλουθα άτσαλη προσγείωση στο πάτωμα, ούτε σε βλεφαροπλαστική, ούτε πολύ περισσότερο σε botox, όπως άθλια υποκείμενα διακινούσαν μέσω Διαδικτύου.

Τίποτε από όλα αυτά. Οι κυρίες μεταξύ υμών γνωρίζουν βέβαια καλύτερα ότι ούτε η βλεφαροπλαστική, ούτε το botox γίνονται σε δόσεις. Τα κάνεις και τα δυο μαζί και αφού περνάς μια περίοδο αποκατάστασης, κατά την οποία τα χρώματα και στα δυο μάτια εναλλάσσονται μεταξύ μαύρου και μελιντζανί, κάποια στιγμή παίρνουν το φυσικό τους χρώμα και τότε είσαι έτοιμος να βγεις στην κοινωνία να βγάλεις μια seine με το καινούργιο σου πρόσωπο και να την ποστάρεις με άνεση.

Εδώ με τον πρόεδρο Κυριάκο είναι διαφορετική η περίπτωση. Μετά από ενδελεχές ρεπορτάζ, εξαντλητικό που λένε και αυτοί της ερευνητικής δημοσιογραφίας, είμαι σε θέση να αποκαλύψω ότι το μαυρισμένο μάτι του Κυριάκου οφείλεται σε μια θεαματική αγκωνιά αντιπάλου του σε ματσάκι μπάσκετ το οποίο έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη το βραδάκι.

Κατά τις πηγές του ρεπορτάζ, ο πρόεδρος Κυριάκος πήγε να μαρκάρει τον αντίπαλο, φίλο του στην πραγματικότητα επί 40ετία, ο οποίος είχε την μπάλα, εκείνος έκανε μια κίνηση να τον αποφύγει και πάνω στην κίνηση έχωσε μια ξεγυρισμένη αγκωνιά στον πρόεδρο Κυριάκο και πάρ τον κάτω τον δικό μας. Ο αγώνας διεκόπη επ' ολίγον έφεραν πάγο για τις πρώτες άμεσες βοήθειες, μην τα πολυλογώ αναγκάστηκε να ταξιδέψει για Ντουμπάι με το παράσημο του μαυρισμένου ματιού. Περαστικά να ευχηθώ στον πρόεδρo.

Tου Γιώργου Παπαχρήστου στα «Νέα»