Μετά από δύο χρόνια η Δικαιοσύνη φαίνεται, όπως μαρτυρούν και σχετικά ρεπορτάζ σε έγκυρα μέσα ενημέρωσης, πως βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης της έρευνας για τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ. Φυσικά μιλάμε για την περίφημη υπόθεση των «υποκλοπών» και την τοξική ατζέντα που προσπάθησαν να επιβάλουν αντιπολίτευση και άνομα συμφέροντα, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε «ενιαίο κέντρο ΕΥΠ και Predator» που δήθεν «έπαιρνε εντολές από το Μαξίμου».

Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, όλα τα στοιχεία της δικογραφίας μελετώνται από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος και αναμένεται να συντάξει πόρισμα το οποίο και θα παραδώσει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, που θα έχει και τον τελευταίο λόγο για το χειρισμό του όλου θέματος. 

Από την αρχή της Predator-ολογίας και της Predator-λίστας όλα έδειχναν πως από κάποιο ρυπαρό δίκτυο προέρχονταν οι «έγκυρες» πληροφορίες που σκοπό είχαν –εν μέρει τα κατάφεραν– να δηλητηριάσουν την κοινή γνώμη. Επίσης, από την αρχή φαινόταν ότι ο στόχος αυτών των ετερόκλητων δυνάμεων ήταν να αποσταθεροποιηθούν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά. 

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει, σε όλους τους τόνους, ότι «ουδέποτε η ΕΥΠ ή άλλη κρατική υπηρεσία είχαν σχέση με το Pretador, ούτε το χρησιμοποίησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο», αλλά αντιπολίτευση και ρυπαρά δίκτυα έκαναν –για ευνόητους λόγους– πως δεν άκουγαν. Εξάλλου, έπρεπε να υπηρετήσουν το αφήγημα της Predator-ολογίας, πάνω στο οποίο η αντιπολίτευση αφενός είχε επενδύσει την πτώση της κυβέρνησης και αφετέρου τα ισχυρά και χοντρά πορτοφόλια των διαπλεκόμενων συμφερόντων να καταστήσουν το Μαξίμου όμηρο των επιδιώξεών τους. 

Πήγαν όλα… κουβά 

Επί δύο χρόνια πυροβολούσαν συστηματικά την κυβέρνηση με θεωρίες συνωμοσίας και με σχεδιασμένες δολοφονίες χαρακτήρων. Είπαμε, ο σκοπός (τους) πάνω απ’ όλα και έτσι όλα τα αγίαζαν κι όλα τα μαγάριζαν. Και φτάνουμε στο σήμερα. 

Τι προκύπτει λοιπόν από την εξαντλητική έρευνα των δικαστών και από των τριών Ανεξάρτητων Αρχών που έκαναν κυριολεκτικά ντου στην ΕΥΠ και ξεσκόνισαν τα πάντα; Από τις συνολικά 116 περιπτώσεις παράνομων παρακολουθήσεων, στις 28 υπήρξαν κατά διαστήματα και νόμιμες επισυνδέσεις από την ΕΥΠ. Το ποσοστό αυτό κατά το πόρισμα των πραγματογνωμόνων ανέρχεται σε 24%, το οποίο είναι σημαντικό. Ομως σε σχέση με τις συνολικά 15.304 νόμιμες επισυνδέσεις που πραγματοποίησε η ΕΥΠ από το 2020 ως το 2023, το ποσοστό πέφτει στο 1%, κάτι που εκτιμάται από τους πραγματογνώμονες ως εξαιρετικά χαμηλό για να στηρίξει όσα έχουν καταγγελθεί περί παράλληλων παρακολουθήσεων με Predator και από την ΕΥΠ. Επίσης, ουδέποτε η ΕΥΠ ή άλλη κρατική υπηρεσία όπως για παράδειγμα η Αντιτρομοκρατική, είχαν σχέση με το Predator, ούτε το χρησιμοποίησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Τόμπολα! 

Απλόχερη «φιλοξενία» 

Στο θέμα των παρακολουθήσεων αναφέρθηκε χθες η στήλη «dark room», της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», βάζοντας στο τραπέζι της συζήτησης μια άλλη διάσταση της περιλάλητης υπόθεσης: «Αυτό που θέλω να παρατηρήσω –και αναρωτιέμαι αν το παρατήρησε και ο ΣΥΡΙΖΑ, που επιτίθεται τρεις φορές την ημέρα στο “Πρώτο Θέμα”– είναι ότι αν ισχύει το ρεπορτάζ αυτό, με τα τηλέφωνα γνωστών προσώπων που άκουγαν μέσω του Predator ή της ΕΥΠ ή όποιοι, τέλος πάντων, μυστήριοι τους άκουγαν, δεν βλέπω ούτε ένα όνομα βαρόνου των media, καναλάρχη, εκδότη, αρχιδιαπλεκόμενου επιχειρηματία, κρατικοδίαιτου ή μη... παρά μόνο το ονοματάκι μου. Καλέ, τόσο σημαντικός είμαι και δεν το ήξερα; Περιττό να πω ότι εμείς εδώ δεν έχουμε ούτε δουλειές με το Δημόσιο ούτε καμία άλλη δουλειά, πλην των εκδόσεων. Αρα δεν προκαλεί εντύπωση σε όσους μας κατηγορούν ότι εμείς… είμαστε του Μητσοτάκη, γιατί ακούγανε εμάς και όχι όσους σήμερα προσφέρουν απλόχερα “φιλοξενία” και όχι μόνο (τι κομψά που το θέτω, ε;) στον Κασσελάκη, όπως παλαιότερα προσέφεραν και στον Τσίπρα κατά καιρούς; Τροφή για σκέψη… Και για να μην μπερδευόμαστε, ας αφήσουμε λοιπόν τη Δικαιοσύνη να δούμε τι θα πει και ο καθένας μας θα πράξει ανάλογα για να προστατεύσει τον εαυτό του. Αυτά, για να μην ξεχνιόμαστε».