Την Art – Athina εγκαινιάζει ο Προκόπης Παυλόπουλος

35

Φθινοπωρινή, σε καινούργιο χώρο στην καρδιά της Αθήνας, η Art Athina, η μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα, για 24η χρονιά παραμένει πιστή στο ραντεβού της με το φιλότεχνο κοινό.

Από αύριο Σάββατο 14 έως και τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, θα υποδέχεται τους επισκέπτες της στους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου. H έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος και την εγκαινιάζει απόψε.

“Την φετινή διοργάνωση της «Art – Athina» τονίζει συμβολικώς ακόμη περισσότερο το γεγονός, ότι φιλοξενείται στο Ζάππειο Μέγαρο, άρα σ’ ένα χώρο που εκφράζει, με τρόπο ιδανικό, την πορεία της Ιστορίας και του Πολιτισμού του Νεότερου Ελληνικού Κράτους”, σημείωσε νωρίτερα στην ομιλία του ο Προκόπης Παυλόπουλος και επανέλαβε ότι “εκπροσωπεί, ως κορυφαίο εικαστικό Forum, με τρόπο εμβληματικό την Αθήνα, ως κοιτίδα και λίκνο και της Τέχνης, διαχρονικώς”.

Μάλιστα, επικαλούμενος “το πνεύμα και την αποστολή της «Art – Athina», ως θεσμού που υπερασπίζεται, εκ καταγωγής, την Τέχνη και τον Πολιτισμό”, ο κ. Παυλόπουλος απηύθυνε έκκληση “να ενώσουμε, όλοι μαζί, τις φωνές μας για την άμεση επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο έχει ανεγερθεί γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Και σας διαβεβαιώ, ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, την Αθήνα, τον Παρθενώνα, αφορά τον Παγκόσμιο Πολιτισμό. Πρόκειται για «κραυγή αγωνίας», που συνδέεται άμεσα με την υπεράσπιση αυτού του Πολιτισμού, αν αναλογισθούμε ότι ο Παρθενώνας – για να θυμηθούμε την ιστορική ομιλία του Αντρέ Μαλρώ, κατά την πρώτη φωταγώγηση της Ακρόπολης, στις 28 Μαΐου 1959 – σηματοδοτεί την αφετηρία του Παγκόσμιου Πολιτισμού”.