Την άρση ασυλίας του βουλευτή και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, 180 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή, έναντι 99 που καταψήφισαν.

Η δικογραφία αφορά στο αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση, καθώς περιλαμβάνονται τα πρακτικά της προανακριτικής επιτροπής που είχε συσταθεί για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όπου ο κ. Παππάς είχε καταθέσει ως μάρτυρας, αλλά και τα υπομνήματα με τις ηχητικές συνομιλίες που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.

Για «κοπτοραπτική» μίλησε ο Νίκος Παππάς

Στην τοποθέτησή του από το βήμα, ο εγκαλούμενος απέφυγε τις αναφορές στην ουσία της υπόθεσης, μίλησε για κοπτοραπτική και σημείωσε πως η ουσία των ισχυρισμών Μιωνή έχει καταρρεύσει από το εισαγγελικό βούλευμα. Από εκεί και πέρα όμως, ο κ. Παππάς έκανε συσχέτιση της δικής του υπόθεσης με εκείνη των παρακολουθήσεων, ακόμα και των βιαστών, προκειμένου να δείξει τον πολιτικό χαρακτήρα της δίωξής του.

«Εσείς σήμερα με την ψήφο σας επιθυμείτε να διαμορφώσετε ένα επικίνδυνο πολιτικό προηγούμενο», είπε και πρόσθεσε: «Η διαρκής στοχοποίησή μου σας έχει καταστήσει καταγέλαστους, χτυπάτε όσο θέλετε, μας κάνετε πιο δυνατούς, ψάξτε όσο μπορείτε και προλαβαίνετε. Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι. Ψηφίστε με το μυαλό στο μέλλον, 60 από εσάς δεν θα είναι εδώ στην επόμενη Βουλή».