Τι θα γίνει με τη χρήσης μάσκας στα σχολεία

10

Σε πλήρη σύνθεση, δηλαδή με όλους τους μαθητές, και με αυξημένα μέτρα προστασίας, ανάμεσά τους η εκτεταμένη χρήση της μάσκας και τα διαφορετικά διαλείμματα μαθητών, θα επαναλειτουργήσουν στις 7 Σεπτέμβρη τα σχολεία. Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους καθηγητές ενώ είναι υπό συζήτηση η ηλικία των μαθητών που θα τη φορούν.

“Ήταν ομόφωνη απόφαση το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου υπό πλήρη σύνθεση και αυξημένα μέτρα”, τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1. Εξήγησε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και καθηγητές. Επίσης, διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμός, αντισηπτικά από τους Δήμους, και άλλα μέτρα.

Διευκρίνισε ότι η ηλικία για τη μάσκα από τους μαθητές είναι υπό συζήτηση και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες μαζί με  το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών.

Υπογράμμισε ότι η  επιδημιολογική εξέλιξη είναι υπό διαρκή παρακολούθηση από το υπουργείο Παιδείας και σε συμφωνία με τους ειδικούς θα λαμβάνονται, όπου χρειάζεται, νέα μέτρα. Επεσήμανε, πάντως, ότι «τα παιδιά δεν διαδραματίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου».  

Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε πώς θα αναλυθούν σε βάθος τα ενδεχόμενα εμφάνισης κρουσμάτων σε σχολεία ή τοπικής έξαρσης. «Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν άμεσα, όπως και για το ενδεχόμενο τεστ στα σχολεία» είπε.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι καθ’ όλα έτοιμο και για την  τηλεκπαίδευση, αν χρειαστεί.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr