Τους νέους Ευρωπαίους επιτρόπους ανακοινώνει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η πρόεδρος @vonderleyen θα παρουσιάσει την πρότασή της για το νέο Κολλέγιο (σσ. των επιτρόπων) σήμερα το πρωί στα ΜΜΕ. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά την παρουσίαση στους προέδρους των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο» έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ο εκπρόσωπος της κυρίας φον ντερ Λάιεν, Έρικ Μαμέρ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για την Ελλάδα στο τραπέζι είναι το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών με ενισχυμένες αρμοδιότητες. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτείνει για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Πάντως, το Politico διερωτάται αν σήμερα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα παρουσιάσει απλά τη νέα διάρθρωση των χαρτοφυλακίων. Το ίδιο ενδεχόμενο, να παρουσιαστεί δηλαδή η νέα διάρθωση της Κομισιόν, χωρίς τα πρόσωπα, αφήνει και το Euronews. Χθες η πρόεδρος της Κομισιόν άφησε μια επιφύλαξη, δηλώνοντας: «Θα δούμε εάν είναι δυνατή» η παρουσίαση του νέου Σώματος των επιτρόπων αύριο (σσ. σήμερα). Πρόσθεσε πως «μέσα σε ένα 24ωρο πολλά μπορούν να συμβούν στην πολιτική».