«Με ιδιαίτερη τιμή βρέθηκα συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ στην φρεγάτα Ύδρα, που περιπολεί στον κόλπο του Άντεν, στο πλαίσιο της επιχείρησης EUNAVFOR ASPIDES, προστατεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα σε περιοχή κινδύνου».

dendias-ydra.jpg

Αυτό έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο «X» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, με την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψής του στο πλοίο.

Ανάλογη ήταν και η επισήμανσή του στο βιβλίο επισκεπτών της φρεγάτας όπου έγραψε: «Με ιδιαίτερη τιμή βρίσκομαι στην "Υδρα", στον κόλπο του Άντεν, τη στιγμή που επιχειρεί προστατεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα σε περιοχή κινδύνου. Καλή επιτυχία».

Απευθυνόμενος προς το πλήρωμα της φρεγάτας ο κ. Δένδιας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που κάνετε. Διατύπωσα ήδη στον κυβερνήτη τα συγχαρητήριά μου».

Παράλληλα επανέλαβε: «Γνωρίζω πάρα πολύ καλά και σας το επαναλαμβάνω ότι η πατρίδα σάς έχει στείλει σε ζώνη κινδύνου. Πρέπει όμως να σας πω ότι είσαστε εδώ και το ξέρετε για να υπερασπίσετε τα δικά μας συμφέροντα, τα εθνικά μας συμφέροντα, αυτό το οποίο εξυπηρετεί την Ελληνική Δημοκρατία, την πατρίδα μας και την ελληνική κοινωνία. Και να σας πω επίσης ότι για εμένα ήταν μεγάλη υπερηφάνεια που κοίταξα στον ιστό της Ύδρας την ελληνική σημαία να ανεμίζει στον κόλπο του Άντεν».

Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους.

Ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη της φρεγάτας, αντιπλοίαρχο Χρήστο Δρούγκα, για την αποστολή της.