“Τι δουλειά έκανε ο Παππάς;”

by Manifesto

“ΕΞ ΟΣΩΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ οι υπουργοί δεν ανακατεύονται στα επιχειρηματικά, δεν ψάχνουν χρηματοδότες, δεν ασχολούνται με κανάλια κι εφημερίδες, δεν μεσολαβούν να διευθετήσουν διαφορές μεταξύ ιδιωτών, δεν ζητούν “να μας δώσει τη Μαρέβα”.
ΕΩΣ ΤΩΡΑ δυστυχώς στο εύλογο ερώτημα “Τι δουλειά έκανε ο Παππάς” δεν έχω πάρει απάντηση” τονίζει στο σημερινό του άρθρο στα “Νέα” ο Γιάννης Πρετεντέρης, αναφερόμενος στον Νίκο Παππά.

Αναλυτικά το άρθρο του Γ. Πρετεντέρη:

Ερώτηση

ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ, οι “πηγές ΣΥΡΙΖΑ- μιλούσαν για -οριστική ταφόπλακα στην άθλια μεθόδευση της ΝΔ κατά του Νίκου Παππά-. Και συμπλήρωναν -η φάρσα ολοκληρώνεται ως τραγωδία για τους εμπνευστές της”.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ, 2 Ιουνίου, ο ίδιος ο Παππάς δήλωνε ότι “η Προανακριτική κατέληξε σε φιάσκο επειδή γυρίζει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της”.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ και παρά το φιάσκο που έγινε μπούμερανγκ, ο Παππάς αρνήθηκε να καταθέσει αυτοπροσώπως στην Προανακριτική. Είπε ότι θα στείλει υπόμνημα, υποθέτω κατόπιν προνοητικής συμβουλής των δικηγόρων του.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ Σέβομαι απολύτως τα δικαιώματα όσων βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης και ελέγχονται για τις πράξεις τους.

ΣΕΒΟΜΑΙ ακόμη και τις φανφάρες περί “φιάσκου” και “μπούμερανγκ”. θέλω να ελπίζω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταλάβει τι συνέβη στην Προανακριτική και απλώς πρέπει κάτι να πουν.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ άλλωστε ότι πολλοί εκ των μετεχόντων στη διαδικασία έχουν εντελώς διαφορετική άποψη για την υπόθεση. Σε ό,τι την αφορά, η πλειοψηφία της Προανακριτικής θεωρεί ότι η άσκηση δίωξης κατά Παππά είναι απολύτως και επαρκώς στοιχειοθετημένα.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ούτε τον ανακριτή θα κάνω ούτε μέλος της Προανακριτικής είμαι.

Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ της Βουλής θα αποφανθεί αν θα ασκηθεί δίωξη και για ποια αδικήματα. Κι ο Παππάς θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης να δώσει εξηγήσεις για τις δραστηριότητές του.

ΕΥΤΥΧΩΣ η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η Προανακριτική βοηθάει να αποφευχθεί η παραγραφή ενδεχόμενων αδικημάτων.

ΚΑΤΙ που θα αποτελούσε πλήγμα για το Κοινοβούλιο αλλά και για τον Παππά. Είμαι βέβαιος ότι κι ο ίδιος θα θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενώπιον της Δικαιοσύνης.

ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ διότι η υπόθεση θα πάρει (απ’ ό,τι φαίνεται…) τον δικαστικό δρόμο.

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ φυσικά να επαναλάβω το εύλογο ερώτημα που υπομονετικά περιμένω να απαντηθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες.

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ έκανε ο Παππάς;

ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι οι καταγεγραμμένες δραστηριότητές του, είτε αξιολογηθούν ποινικά είτε όχι, πολύ δύσκολα μπορεί να εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων ενός υπουργού οιασδήποτε ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

ΕΞ ΟΣΩΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ οι υπουργοί δεν ανακατεύονται στα επιχειρηματικά, δεν ψάχνουν χρηματοδότες, δεν ασχολούνται με κανάλια κι εφημερίδες, δεν μεσολαβούν να διευθετήσουν διαφορές μεταξύ ιδιωτών, δεν ζητούν “να μας δώσει τη Μαρέβα”.

ΕΩΣ ΤΩΡΑ δυστυχώς στο εύλογο ερώτημα “Τι δουλειά έκανε ο Παππάς” δεν έχω πάρει απάντηση.

ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΑΥΤΟΛΟΠΕΣ ακούω χωρίς σημασία. Και κάτι συνωμοσιολογίες χωρίς ενδιαφέρον.

ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ όμως ότι το ερώτημα θα απαντηθεί. Αργά ή γρήγορα. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Στη μία ή στην άλλα κατεύθυνση.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα