Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ), που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 1994, επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παρουσίαση των δράσεών του.

Το ΚΕΓ έχει την ευθύνη της διοργάνωσης των εξετάσεων πιστοποίησης επάρκειας της ελληνομάθειας, μεταξύ άλλων και βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του, μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί 160 εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο, τα οποία θα υποδεχτούν 9.000 υποψηφίους για την πιστοποίηση της ελληνομάθειας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός, δρομολογείται νέα πρωτοβουλία για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας μέσα από ψηφιακή πλατφόρμα του Κέντρου.

Επίσης, καθώς υπάρχει ήδη καταγεγραμμένο έντονο ενδιαφέρον, το ΚΕΓ πρόκειται να παρέχει πιστοποίηση γνώσης και στην αρχαία ελληνική γλώσσα.

Οι ανωτέρω δράσεις βρίσκονται στην κατεύθυνση της διεύρυνσης της λειτουργίας του ΚΕΓ ως επίσημου φορέα χορήγησης Κρατικών Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας, ενώ με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας καθίσταται προσιτή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο Cedefop με την Ιωάννα Λυτρίβη

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης, το Cedefop, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Ιωάννα Λυτρίβη.

Συμφωνήσαμε, δήλωσε ο υπουργός, το Cedefop να συνδράμει το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην αποτύπωση των επαγγελμάτων και των δεξιοτήτων με αυξημένη ζήτηση.

Η τεχνογνωσία του, τόνισε ο Κ. Πιερρακάκης, θα αποτελέσει πολύτιμο αρωγό στην προσπάθειά μας να καταστήσουμε την Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση ελκυστική επιλογή για πολλούς νέους.