Η δυνατότητα δημιουργίας γραμμής τραμ που θα συνδέει το Αεροδρόμιο «Μακεδονία» με τον σταθμό των ΚΤΕΛ στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη, και του Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Επιτρόπου στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δημάρχου στην εναρκτήρια Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών.

Οι δύο πλευρές εστίασαν στο κοινό τους όραμα για την ενίσχυση των δημόσιων μεταφορών της Θεσσαλονίκης μέσω ενός φιλικού προς το περιβάλλον μέσου, εναρμονισμένου με τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας. Εξετάστηκαν οι προοπτικές του έργου και συμφωνήθηκε να διερευνηθούν πιθανές ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης.

Το έργο θεωρείται καθοριστικής σημασίας για τη βελτίωση των συγκοινωνιών της πόλης και τη συμβολή στη μετάβαση της Θεσσαλονίκης σε κλιματικά ουδέτερη πόλη.