Το απόγευμα της Δευτέρας ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έστειλε ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την αίσθηση του καθήκοντος και την αυταπάρνηση που δείχνουν τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλία. Χωρίς να σταματούν για να ξεκουραστούν, οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό των πολιτών με κάθε τρόπο: κάνουν επιχειρήσεις διάσωσης, άνοιγουν δρόμους, στήνουν γέφυρες και μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης ακόμη και στα πιο δύσβατα σημεία. 

Στο μήνυμα που έστειλε μέσω των social media ο στρατηγός Φλώρος εικονογράφησε αυτή την αυταπάρνηση με μια σειρά φωτογραφιών, από τις οποίες ξεχώρισε το συγκλονιστικό στιγμιότυπο του πεζοναύτη που ξαπλώνει στη λάσπη και φτιάχνει με το σώμα του γέφυρα για να βγει μια ηλικιωμένη γυναίκα από τη λέμβο και να φτάσει με ασφάλεια σε στεγνό έδαφος. Η γυναίκα είχε αποκλειστεί στο σπίτι της, στο χωριό Κεραμίδι των Τρικάλων, και χρειάστηκε η παρέμβαση του στρατού για τη διάσωση της. 

Ο πεζοναύτης είναι μόνιμο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και υπηρετεί ως υπαξιωματικός στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών «Μοράβας» στον Βόλο και σύμφωνα με στελέχη τα οποία έχουν υπηρετήσει μαζί του, διακρίνεται από υψηλό φρόνημα και αίσθηση του καθήκοντος. Το εντυπωσιακό είναι πως το συγκεκριμένο φωτογραφικό στιγμιότυπο, το οποίο ανάρτησε στα social media ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι απλά μια στιγμή από εκείνη την επιχείρηση διάσωσης. Πριν από την ηλικιωμένη γυναίκα που είδαμε όλοι, από την πλάτη του πεζοναύτη είχαν περάσει άλλοι τρεις κάτοικοι του χωριού τους οποίους  περισυνέλλεξαν οι άνδρες της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.