Θεοδωρικάκος: Ο χαμένος χρόνος μπορεί να κερδηθεί μόνο με τις μεταρρυθμίσεις

by MANIFESTO

Την εκτίμησή του, πως ο χαμένος χρόνος, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, μπορεί να αναπληρωθεί μόνο με την άμεση υλοποίηση μεταρρυθμίσεων εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας, χθες, σε ημερίδα, που διοργάνωσε η ιστοσελίδα thebest.gr, με τίτλο: «Η επόμενη ημέρα στη Δυτική Ελλάδα».

Η ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής των Δήμων και ο εκσυγχρονισμός του δημοσίου τομέα είναι δύο από τους βασικούς πυλώνες πολιτικής όπου, το Υπουργείο Εσωτερικών, έχει, ήδη, λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το εμβληματικό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Παράλληλα, δρομολογεί μια σειρά άλλων μεταρρυθμίσεων, όπως ο εκσυγχρονισμός του ΑΣΕΠ, ο διαχωρισμός αρμοδιοτήτων μεταξύ Κράτους, Δήμων και Περιφερειών, μέσω της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης κ.λπ. Στο σύνολο των μεταρρυθμίσεων, που έχουν προγραμματισθεί για το 2021, αναφέρθηκε ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας σε πάνελ της ημερίδας, με θέμα: « Η επόμενη ημέρα στο δημόσιο τομέα».

«Με όπλο μας την ενότητα του ελληνικού λαού, την οποία οφείλουμε να διατηρήσουμε ως κόρην οφθαλμού, προχωράμε το μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο. Στόχος μας είναι το τέλος της δοκιμασίας του κορωνοϊού να βρει την Ελλάδα θωρακισμένη, ώστε να μπορεί να τρέξει γρήγορα και να κερδίσει χρόνο για την επανεκκίνηση της οικονομίας» είπε μεταξύ άλλων ο ΥΠΕΣ.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα