Άθλια συκοφαντία χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζονται κατά της κυβέρνησης, του ίδιου και της υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου, μέσα από την ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις καταγγελίες για επίθεση σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό, στο σπίτι που φιλοξενείται στην Λευκάδα, έπειτα από την αποκάλυψη της υπόθεσης με τους ομαδικούς βιασμούς και την μαστροπεία σε βάρος της.

«Δεν υπάρχει συγκάλυψη υπάρχει αποκάλυψη της αλήθειας στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό και 21 άτομα από τα 22 άτομα που εμπλέκονται έχουν οδηγηθεί στην φυλακή» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μega». Σημείωσε ότι η αστυνομία οφείλει να παρέχει ασφάλεια στο παιδί και οι εντολές που έχει λάβει είναι να το κάνει με διακριτικό και πιο έντονο τρόπο, ενώ για τις καταγγελίες που έχουν γίνει ανέφερε ότι διερευνώνται ενδελεχώς, θυμίζοντας ότι οι προηγούμενες δεν επιβεβαιώθηκαν.

Για το λόγο αυτό, όπως είπε, όλοι πρέπει να επιδείξουν μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να μη χρησιμοποιούν το δράμα ενός κακοποιημένου παιδιού για κομματικές σκοπιμότητες.
Ερωτηθείς για την αποφυλάκιση παιδεραστή που είχε καταδικαστεί για πλέον από 400 χρόνια φυλακή, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι είναι προβληματισμένος ως πολιτικός και ως πατέρας, εξέφρασε όμως την ικανοποίησή του για την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρου Ντογιάκου. «Μένω στο ότι η Δικαιοσύνη έχει παρέμβει δια του κ. Ντογιάκου.

Ας δούμε το αποτέλεσμα», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε επίσης για την βία ανηλίκων, τη Μύκονο, την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς και για τον φράχτη στον Έβρο, κάνοντας και για αυτό επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπογράμμισε ότι στην Αττική ενισχύθηκε εντυπωσιακά η δύναμη της αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τόνισε ότι το 2022 είχαμε τις λιγότερες ανθρωποκτονίες των τελευταίων 15 ετών, εκ των οποίων εξιχνιάστηκαν το 90%.

Σε ό,τι αφορά τη νεανική βία είπε ότι ο πρώτος που έχει λόγο με τα παιδιά είναι η οικογένεια και μετά είναι το σχολείο και η αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία επεμβαίνει όταν γίνονται εγκληματικές πράξεις. Επανέλαβε δε, ότι η αστυνομία έχει συνεργασία με τη σχολική κοινότητα και ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί επισκέπτονται σχολεία.

Για τη Μύκονο τόνισε ότι «αν κάποιοι νομίζουν ότι δεν θα εφαρμοσθεί ο νόμος κάνουν λάθος». Είπε ότι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., όπως η Οικονομική Αστυνομία και η ΟΠΚΕ, με επί πλέον αστυνομικούς επισκέπτονται το νησί για να αντιμετωπισθούν αυθαιρεσίες και ότι αυτές οι αιφνιδιαστικές εξορμήσεις θα συνεχισθούν και η αστυνομία του νησιού θα ενισχυθεί με ακόμη 100 άτομα.

Ερωτηθείς για τη δολοφονία Καραϊβάζ, είπε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και θα συνεχισθούν μέχρι να αποκαλυφθούν οι δολοφόνοι του.

Γκρίζα και θολή η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και για τον φράκτη στον Έβρο 

Για τον Φράχτη στον Έβρο ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ και αίτημα των ακριτών μας, καθώς ενισχύει την ασφάλεια της χώρας και αποτρέπει την είσοδο παράνομων μεταναστών. Για να δώσει έμφαση στον αποτρεπτικό χαρακτήρα του Φράχτη, θύμισε την περίπτωση των δύο πακιστανών τρομοκρατών που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα πριν από πέντε χρόνια.

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε ντροπή «τη γκρίζα και θολή στάση που κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα αυτό» και είπε ότι ο φράχτης δεν είναι το σύνορο με την Τουρκία, αλλά τα σύνορα έχουν χαραχθεί με τη συμφωνία του 1926. Τέλος, τόνισε ότι εφ’ όσον είναι κυβέρνηση η ΝΔ το σύνολο του φράχτη θα έχει κατασκευαστεί, ακόμα και αποκλειστικά με εθνικούς πόρους, μέσα στην επόμενη τριετία.