Αντισυνταγματικά είναι τα αιτήματα της αντιπολίτευσης για κλήση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη και του αντιεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το πόρισμα που αφορά τις υποκλοπές, επισήμανε ο Θάνος Πλεύρης στην έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος είναι εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας και ανέπτυξε τη θέση της πλειοψηφίας, είπε ότι «είναι η πρώτη φορά που υποβάλλεται αίτημα προδήλως αντισυνταγματικό. Λυπάμαι γιατί οι αιτήσεις κατατέθηκαν και από ανθρώπους που ξέρουν νομικά. Ένας πρωτοετής φοιτητής της νομικής θα κοβόταν. Μας ζητούν διαβίβαση του πορίσματος του Αρείου Πάγου, τη διάταξη του εισαγγελέα και την κλήση της εισαγγελέως που χειρίστηκε την υπόθεση. Σύμφωνα με το Σύνταγμα υπάρχει διάκριση εξουσιών. Εμείς ασκούμε το νομοθετικό έργο και οι δικαστές το δικαστικό. Όποτε ο συντακτικός νομοθέτης θέλησε να μας δώσει δικαστικό έργο το έκανε με τις προκαταρκτικές. Το αίτημα κλήσης της εισαγγελέως προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για αποφάσεις της αντιβαίνει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» σημείωσε. 

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη υποστήριξε ότι το αίτημα δεν προσκρούει στην διάκριση των εξουσιών. «Έχουμε δικαίωμα να λάβουμε γνώση των εισαγγελικών εγγράφων. Η μυστικότητα προδικασίας αφορά στην μυστικότητα της διεξαγωγής της και όχι για το τελικό συμπέρασμα» και πρόσθεσε ότι «δεν ζητούμε τον έλεγχο της εισαγγελικής αρχής αλλά να μας ενημερώσει για τις αποφάσεις της».