Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του μυστηριώδη θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα και οι αρχές φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στη λύση του γρίφου που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.
Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση.
«Παρακολουθούμε κατά πόσο εξελίσσονται οι έρευνες και με ποιούς ρυθμούς. Όλες οι πληροφορίες που προκύπτουν μας κρατούν σε αναμονή, πάντα υπάρχει κινητικότητα, ότι δόθηκαν κάποια εντάλματα σύλληψης ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε, από τις τοπικές αρχές, εάν τα εκτέλεσε η Εισαγγελία της Πάτρας», ανέφερε αρχικά.
« Η μητέρα δεν βρίσκει πραγματικό στοιχείο που να πιστοποιεί ότι υπάρχει κάποιος εξωγενής παράγοντας για τον θάνατο των παιδιών»
Μετάξύ άλλων ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, τόνισε πως μίλησε πολλές φορές με την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία επιμένει ότι ο θάνατος των παιδιών ήταν παθολογικός.
«Δεν γνωρίζω εάν οι μαρτυρίες έχουν κατατεθεί εγγράφως στην Εισαγγελία ή εάν έχουν γίνει σε ανεπίσημο επίπεδο. Μέσα απο τη συζήτηση με την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι έτοιμη να μιλήσει για τις συνθήκες θανάτου των παιδιών στις αρμόδιες αρχές. Είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις των θανάτων των 3 κοριτσιών. Αυτό το οποίο μου μετέφερε η μητέρα είναι ότι δεν βρίσκει πραγματικό στοιχείο που να πιστοποιεί ότι υπάρχει κάποιος εξωγενής παράγοντας για τον θάνατο του ενός ή των τριών παιδιών. Το δημοσίευμα ότι η Τζωρτζίνα κατάπιε αποτσίγαρα ήταν ψευδές και υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Οι γιατροί ζήτησαν από το «Χαμόγελο του Παιδιού» – Υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά
Ο ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Στέφανος Αλεβίζος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την επικοινωνία των γιατρών με τον οργανισμό όσο καιρό νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα.
«Η επικοινωνία έγινε στο πλαίσιο μίας συνεργασίας, είχαμε μία μάνα που έιχε χάσει 2 παιδιά και νοσηλευόταν το τρίτο, οπότε με κάποιο τρόπο συνεργαζόμαστε με τους γιατρούς για να μας φέρουν σε επαφή με τους γονείς, για το εάν χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη. Έτσι, στο πλαίσιο αυτό μας αναφέρουν την υποψία τους, και μία θολή εικόνα ότι «κάτι δεν πάει καλά», και εμείς με τη σειρά μας έιπαμε ότι ο αρμόδιος για να το χειριστεί είναι ο Εισαγγελέας της περιοχής», σχολίασε ο κ. Αλεβίζος.
Από το τηλέφωνο δεν μπορείς να έχεις μία ακριβή εικόνα, πάντα με τον οποιονδήποτε προβληματισμό και συνυπολογίζοντας ότι έχουμε ήδη την απώλεια 2 παιδιών, έστω και με την παραμικρή υποψία, ενημερώνεται ο Εισαγγελέας. Δεν υπήρχαν ενδείξεις, ωστόσο υπήρχαν ανησυχίες για τις συνθήκες που ζούσαν τα παιδιά, για τους απανωτούς θανάτους. Το νοσοκομείο απευθύνεται σε εμάς, στο πλαίσιο της διασύνδεσης με την οικογένειας σε περίπτωση που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη. Αυτή η επικοινωνία έγινε τον Απρίλιο του 2021», πρόσθεσε.
“Ο εισαγγελέας θα δώσει τη λύση”
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να δείχνουν ότι ο θάνατος των τριών παιδιών στην Πάτρα είναι έγκλημα, ούτε και ποιος τέλεσε το έγκλημα» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.
Πρόσθεσε ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο δικογραφίες, η μία από τον εισαγγελέα που ζητά από την αστυνομία συγκεκριμένα πράγματα και η άλλη μια αυτεπάγγλετη προανάκριση για τον θάνατο του τρίτου παιδιού.
«Η αστυνομία περιμένει ακόμη τις πραγματογνωμοσύνες, τις ιστολογικές και τις τοξικολογικές εξετάσεις, θα πάρει να λάβει όλα τα στοιχεία. Αν θέλετε την άποψή μου, τη λύση θα την δώσει ο εισαγγελέας» πρόσθεσε ο κ. Καλλιακμάνης.
«Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τέλους αν ο εισαγγελέας διατάξει συλλήψεις σύμφωνα με τα στοιχεία, αν αυτά προκύψουν, μέχρι τώρα δεν έχουμε κάτι τέτοιο, περιμένουμε τα στοιχεία» σημείωσε και πρόσθεσε πως η αστυνομία λειτουργεί μεθοδικά.
«Αλλο η δημοσιογραφική έρευνα που πολλές φορές έχει αποκαλύψει πολλά» πρόσθεσε, αλλά η αστυνομία λειτουργεί διαφορετικά.
«Αν θέλετε τη γνώμη μου» πρόσθεσε «είναι μια δύσκολη υπόθεση που θέλει διερεύνηση, θέλει διαδικασία σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, να μαζευτούν αποδεικτικά στοιχεία για να έχουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα».
Από την πλευρά του ο καθηγητής Ψυχιατρικής, Θάνος Ασκητής, συμπλήρωσε ότι «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, αλλά χρειάζεται και μια ψυχιατρική αξιολόγηση».
«Πάντως, αν έχουμε έγκλημα θα έχουμε το μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός της τελευταίας 100ετίας, αν είναι τριπλό φονικό, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θέλουμε να πούμε τίποτ απαραπάνω, γιατί θα εκτεθούμε και απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στην κοινωνία» κατέληξε ο κ. Ασκητής.