Απόλυτα πεπεισμένος ότι τα σχολεία πρέπει ν’ ανοίξουν κανονικά δηλώνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Επισημαίνοντας πως οι γονείς πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Σε δηλώσεις του στο «iefimerida.gr» τόνισε ότι «100% πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία 10 Ιανουαρίου, πρέπει οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους όπως εγώ το δικό μου, και οι ηλικιωμένοι να περιορίσουν σημαντικά τη δραστηριότητά τους».

Ακόμα, πρόσθεσε: «Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Αρχικά τα παιδιά στο σχολείο προσέρχονται με μάσκες. Οι δάσκαλοι επιτηρούν τα μέτρα και την εφαρμογή τους. Αν δεν πάνε στο σχολείο θα κοινωνικοποιηθούν εκτός σχολείου όπου δεν υπάρχει προσοχή και υπάρχει λιγότερη χρήση μάσκας.

Επιπρόσθετα ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης για τα παιδιά είναι πολύ μικρός, ενώ η διατήρηση της δια ζώσης εκπαίδευσης είναι εξαιρετικά σημαντική όχι μόνο για την εκπαίδευσή τους αλλά και για τη σωστή κοινωνικοποίησή τους και για την ψυχολογία τους».

Ο καθηγητής επισήμανε ότι αντί να περιοριστούν τα παιδιά, πρέπει να περιοριστούν όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο. «Η λύση δεν είναι να κλείσουμε τα σχολεία για να προστατεύσουμε τους ξεροκέφαλους ανεμβολίαστους αλλά να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας για να πηγαίνουν στο σχολείο με απόλυτη ασφάλεια και αντί να περιοριστούν στο σπίτι, να περιοριστούν σπίτι τους για να προστατευτούν οι ανεμβολίαστοι ξεροκέφαλοι συμπολίτες μας. Και έτσι να αναγκαστούν να κάνουν το μοναδικό σωστό βήμα που είναι ο εμβολιασμός τους το ταχύτερο δυνατόν».

Να θυμίσουμε ότι Τρίτη (4/1) ή Τετάρτη (5/1), θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμώνων για να καταθέσει την πρότασή της στην κυβέρνηση. Πρόθεση της οποίας είναι το κουδούνι να ξαναχτυπήσει στις 10 Ιανουαρία. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

«Το πρωτόκολλο που τηρήθηκε, είχε πολύ θετικά αποτελέσματα, από εκεί και πέρα θα δούμε την πορεία των κρουσμάτων, αλλά και τη συζήτηση που θα γίνει στους ειδικούς, και θα γίνει ενδεχομένως και επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου, κυρίως περισσότερα τεστ.

Περιμένουμε την τοποθέτηση των ειδικών. Θεωρούμε ότι τα σχολεία λειτούργησαν πολύ καλά το τετράμηνο που πέρασε. Στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου θα γίνει επαναξιολόγηση των μέτρων συνολικά, θα δούμε την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας τότε».