Γεύμα Μητσοτάκη-Σαρκοζί στην Αθήνα

76

Την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις είχαν ο πρωθυπουργός με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολάς Σαρκοζί.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε εστιατόριο του κέντρου της Αθήνας μετά από πρόσκληση του Σαρκοζί ο οποίος πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στην Ελλάδα.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ενημερωθεί για την παρουσία του -ο κ. Σαρκοζί διαμένει σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας-, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά του.

Ο Σαρκοζί έφτασε με ιδιωτική πτήση στην Αθήνα την Κυριακή το μεσημέρι (από το Τελ Αβίβ), φιλοξενούμενος του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα. Διέμεινε στο ξενοδοχείο Χίλτον και χθες, Κυριακή, το βράδυ δείπνησε με τον Κυριάκο και τη Μαρέβα Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τη σύζυγό του στο σπίτι του Νίκου Πατέρα στην Ηρώδου Αττικού.

Θυμίζεται πως ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας έχει ρίζες από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη Θεσσαλονίκη, αφού η οικογένεια της μητέρας του (Μαλάχ) ήταν εβραϊκή οικογένεια της συμπρωτεύουσας. Ο παππούς του, από την πλευρά της μητέρας του, έφυγε σε ηλικία 16 ετών από τη Θεσσαλονίκη για το Παρίσι και ουσιαστικά ήταν εκείνος που μεγάλωσε τον Νικολά Σαρκοζί, καθώς οι γονείς του είχαν χωρίσει.

Ο Γάλλος αποχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας από την Ελλάδα, την οποία έχει επισκεφθεί για τελευταία φορά επισήμως το 2008, ως πρόεδρος της Γαλλίας.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr