Ο Σταύρος Κοντονής, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ και έβαλε υποψήφιος για βουλευτής στις εκλογές του 2023 στη Ζάκυνθο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκλεγεί, είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τη Δικαιοσύνη και τα Τέμπη, τα οποία είναι σίγουρα εκτός κομματικής γραμμής. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης φαίνεται να παίρνει αποστάσεις από τον Νίκο Ανδρουλάκη σχετικά με τις δηλώσεις του για τη Δικαιοσύνη.
Πιο συγκεκριμένα ο Σταύρος Κοντονής βρέθηκε στον Αθήνα 98,4 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη όπου είπε κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που σίγουρα δεν άρεσαν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην υπουργός φάνηκε να παίρνει αποστάσεις από όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλακης ότι δεν εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, αναφέροντας ότι μπορεί ως θεσμός να έχει προβλήματα και πρέπει να θωρακιστεί περαιτέρω, ωστόσο μόνο αυτή θα αποκαλύψει την αλήθεια για την τραγωδία των Τεμπών. Παράλληλα διαφώνησε και με την άποψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να απεμπλακεί η εκλογή της ηγεσίας της από την πολιτεία και τη Βουλη, αναφέροντας ότι δεν πρέπει να αλλάξει ο τρόπος εκλογής της, καθώς η μία εξουσία πρέπει να ελέγχει την άλλη σε μια Δημοκρατία: «Και η Δικαιοσύνη έχει τα προβλήματά της και πρέπει να δούμε πώς θεσμικά θα τη θωρακίσουμε. Πρέπει η μια εξουσία να ελέγχει την άλλη εξουσία. Δεν πρέπει να αλλάξει ο τρόπος εκλογής της ανώτατης ηγεσίας της Δικαιοσύνης» ενώ λίγο μετά πρόσθεσε ότι «Θα ήταν ευκταίο η παρούσα κυβέρνηση επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες τις, να μιλήσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή και να ακολουθηθεί η ανακριτική διαδικασία και μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να δώσει λύση σε αυτό το εθνικό δράμα».
Οι αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σίγουρα δεν άκουσε με ευχαρίστηση όσα είπε ο πρώην υπουργός, αλλά δεν είναι ο μόνος που έχει διαφωνίες σχετικά με το ζήτημα. Οι αναφορές του Νίκου Ανδρουλάκη ότι δεν εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη φαίνεται πως βρίσκουν αντίθετα και άλλα στελέχη, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και δεν είναι τυχαίο ότι η Χαριλάου Τρικούπη προσπάθησε να αλλάξει αφήγημα για τη Δικαιοσύνη, μετά την εσωκομματική γκρίνια και τη νέα πτώση στις δημοσκοπήσεις. Όσον αφορά τον Σταύρο Κοντονή, στην ίδια συνέντευξη κατηγόρησε την κυβέρνηση για σοβαρά πολιτικά λάθη και λάθη διαχείρισης όσον αφορά την τραγωδία των Τεμπών, ωστόσο επέμενε ότι η Δικαιοσύνη είναι αυτή που αποδίδει τις ποινικές ευθύνες. Να θυμίσουμε ότι ο πρώην υπουργός είχε κατηγορήσει την τότε κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ότι προσπάθησε να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους, όσον αφορά τη σκευωρία Novartis, ενώ έχει καταθέσει σχετικά και στον Άρειο Πάγο, επομένως η άποψή του έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα. Σε κάθε περίπτωση, όλο και περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ διαφωνούν με τη στρατηγική Ανδρουλάκη για τα Τέμπη.