Τέλος η Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού- Δημοσιεύθηκε ο νόμος (έγγραφα)

334
Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση Θάνου - Νάκου για έκδοση προσωρινής διαταγής tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Τέλος η Βασιλική Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Θέμα ολίγων ωρών είναι πλέον η απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά τη δημοσίευση του πολυνομοσχεδίου (9 Αυγούστου) που ψήφισε η Βουλή.

Στο σχετικό ΦΕΚ, το οποίο έχει αναδρομική ισχύ, μεταξύ άλλων προβλέπεται ασυμβίβαστα για την επιλογή του πρόεδρου και των μελών της επιτροπής.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του νόμου θα υπογράψει άμεσα για την απομάκρυνση της κα Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. “Μόλις γίνει ΦΕΚ η διάταξη θα εκδοθεί αμέσως διαπιστωτική πράξη και η κ. Θάνου πάει σπίτι της. Από εκεί μπορεί να διεκδικήσει το δίκιο της όπως νομίζει” υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής.

Χθες Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Ευρωπαία επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο πρωθυπουργός ενημέρωσε αναλυτικά την κ. Βεστάγκερ για όλα τα θέματα της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Β. Θάνου, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, με το νέο νόμο έχει ασυμβίβαστο λόγω της τοποθέτησής της ως επικεφαλής του νομικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού.