«Σίγουρα από τον Απρίλιο και μετά θα είμαστε σε εκλογικό περιβάλλον», δηλώνει στη συνέντευξή του στο «tomanifesto» ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, επισημαίνοντας πως περισσότερο ενδιαφέρον είναι να ασχοληθούμε με το διακύβευμα και όχι με την ακριβή ημερομηνία των εκλογών. «Δεν είναι άλλο από τη σταθερότητα της χώρας, η οποία τελικά περνάει μέσα από την αυτοδυναμία της ΝΔ», τονίζει θέτοντας στόχο για το κυβερνών κόμμα μια καθαρή νίκη με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας για τις προτεραιότητες της δεύτερης τετραετίας τονίζει πως βασικός στόχος είναι η αύξηση των μισθών και η σύγκλισή τους με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο ενώ υπογραμμίζει πως όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ υλοποιήθηκαν. Αναφέρει επίσης ότι με την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου θα είναι γνωστό το πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ στέλνει το δικό του μήνυμα στους ψηφοφόρους του Νότιου Τομέα της Β΄ Αθηνών όπου θα είναι υποψήφιος.

 

Στον ΝΙΚΟ ΑΡΜΕΝΗ

 

Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο. Πόσο σύντομη ή μακρά μπορεί να είναι; Ολοι αναζητούν την ημερομηνία των εκλογών.

Θα πρέπει κατ’ αρχάς να υπενθυμίσω ότι σε άλλη μια δέσμευσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απόλυτα συνεπής προς τον ελληνικό λαό. Από την αρχή της θητείας της κυβέρνησης λέμε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Επίσης εδώ και περίπου έναν χρόνο ο πρωθυπουργός αναφέρει πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της άνοιξης, αρχές καλοκαιριού του 2023. Τώρα ποια Κυριακή ακριβώς θα γίνουν οι εκλογές, λίγη σημασία έχει. Σίγουρα από τον Απρίλιο και μετά θα είμαστε σε εκλογικό περιβάλλον. Ομως νομίζω ότι το ενδιαφέρον είναι να ασχοληθούμε με το διακύβευμα των εκλογών, το οποίο δεν είναι άλλο από τη σταθερότητα της χώρας, η οποία τελικά περνάει μέσα από την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

 

Κύριε Γαϊτάνη, η ΝΔ έχει βάλει στόχο την αυτοδυναμία ως προϋπόθεση για την πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη ο τόπος. Με ποιο ποσοστό στις πρώτες εκλογές εκτιμάτε ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας θα επιτευχθεί στις δεύτερες κάλπες;

Στόχος μας είναι από τις πρώτες κάλπες να έχουμε μια καθαρή νίκη, με μια μεγάλη διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε ποσοστά γιατί αυτά εξαρτώνται από διάφορες παραμέτρους. Μένουμε στον στόχο μας, που όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός είναι η πρώτη κάλπη να μας φέρει το αποτέλεσμα που θα αντιστοιχεί με το πολιτικό βάρος της τελικής.

 

Ποια θα είναι η προτεραιότητά σας αν ο λαός σάς δώσει εντολή για μια δεύτερη κυβερνητική θητεία;

Εμείς κατά την προεκλογική περίοδο θα προβάλλουμε στους πολίτες το πλούσιο, μετρήσιμο κυβερνητικό έργο που έχουμε πετύχει αυτά τα σχεδόν τέσσερα χρόνια. Σας υπενθυμίζω δε πως ό,τι υποσχεθήκαμε προεκλογικά, το έχουμε κάνει πράξη μετεκλογικά. Ταυτόχρονα, δεσμευόμαστε, ως Νέα Δημοκρατία, ότι θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και τις πολιτικές μας στον ίδιο δρόμο της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού που ακολουθούμε μέχρι σήμερα. Βασικός στόχος της επόμενης τετραετίας είναι η αύξηση των μισθολογικών αποδοχών όλων των Ελλήνων και η σύγκλισή τους με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο.

 

Πότε θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για το πρόγραμμα που ετοιμάζει η ΝΔ διεκδικώντας μια δεύτερη τετραετία;

Ηδη γίνεται πολλή δουλειά στον τομέα αυτόν και με την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου θα είναι στη διάθεση των πολιτών. Ηδη το ζήτημα της αύξησης των μισθών το έχουμε θέσει ως βασικό στόχο.

 

Το δικό σας μήνυμα στους πολίτες και ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ποιο είναι;

To δίλημμα των προσεχών εκλογών είναι μεταξύ της προόδου που εκφράζει η ΝΔ και της οπισθοδρόμηση που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω πως πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία ανάπτυξης στην οποία έχει βάλει τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το 2019 ήμουν υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών που είναι η περιοχή μου και για την οποία, όπως αντιλαμβάνεστε, έχω μεγάλο ενδιαφέρον. Εχω τη φιλοδοξία, μέσω μιας νέας μου υποψηφιότητας, να συνεισφέρω έμπρακτα και ουσιαστικά τόσο στην πρόοδο και την ανάπτυξη του Νοτίου Τομέα όσο και στην πρόοδο της πατρίδας μας.