«Τάπα» Κομισιόν σε Παπαδημούλη: Δεν υπάρχει λόγος παρέμβασης για την απομάκρυνση Θάνου

148

Η Μαργκρέτε Βεστάγκερ «αδειάζει» τον Δημήτρη Παπαδημούλη για το θέμα της Βασιλικής Θάνου, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και ότι δεν βλέπει λόγο για να παρέμβει η Κομισιόν στο ζήτημα.

Συγκεκριμένα, η ευρωπαία Επίτροπος, απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζει πως η ελληνική κυβέρνηση είχε το δικαίωμα να νομοθετήσει επιπρόσθετους κανόνες για τον διορισμό στελεχών σε Ανεξάρτητες Αρχές εξηγώντας ότι η σχετική κοινοτική οδηγία που έχει επικαλεστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ορίζει μόνον τις ελάχιστες απαιτούμενες προστασίες.

Η Επίτροπος ξεκαθαρίζει επίσης πως καθότι η προθεσμία για ενσωμάτωση της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο εκπνέει τον Φεβρουάριο του 2021 η νομική εφαρμογή της είναι λιγότερο απόλυτη από ό,τι θα ήταν εάν η διορία είχε ήδη παρέλθει.

«Υπό τις περιστάσεις αυτές, δεν φαίνεται αιτιολογημένη η ανάληψη περαιτέρω ενεργειών σε αυτό το στάδιο», σημειώνει η κυρία Βεστάγκερ.

Όσον αφορά στην προσφυγή της Βασιλικής Θάνου στο ΣτΕ κατά της απομάκρυνσής της, η Επίτροπος Ανταγωνισμού επισημαίνει πως οι Βρυξέλλες έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στην «αμερόληπτη κρίση» των Ελλήνων δικαστών.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr