«Τάπα» Κομισιόν σε Παπαδημούλη: Δεν υπάρχει λόγος παρέμβασης για την απομάκρυνση Θάνου

126

Η Μαργκρέτε Βεστάγκερ «αδειάζει» τον Δημήτρη Παπαδημούλη για το θέμα της Βασιλικής Θάνου, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και ότι δεν βλέπει λόγο για να παρέμβει η Κομισιόν στο ζήτημα.

Συγκεκριμένα, η ευρωπαία Επίτροπος, απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζει πως η ελληνική κυβέρνηση είχε το δικαίωμα να νομοθετήσει επιπρόσθετους κανόνες για τον διορισμό στελεχών σε Ανεξάρτητες Αρχές εξηγώντας ότι η σχετική κοινοτική οδηγία που έχει επικαλεστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ορίζει μόνον τις ελάχιστες απαιτούμενες προστασίες.

Η Επίτροπος ξεκαθαρίζει επίσης πως καθότι η προθεσμία για ενσωμάτωση της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο εκπνέει τον Φεβρουάριο του 2021 η νομική εφαρμογή της είναι λιγότερο απόλυτη από ό,τι θα ήταν εάν η διορία είχε ήδη παρέλθει.

«Υπό τις περιστάσεις αυτές, δεν φαίνεται αιτιολογημένη η ανάληψη περαιτέρω ενεργειών σε αυτό το στάδιο», σημειώνει η κυρία Βεστάγκερ.

Όσον αφορά στην προσφυγή της Βασιλικής Θάνου στο ΣτΕ κατά της απομάκρυνσής της, η Επίτροπος Ανταγωνισμού επισημαίνει πως οι Βρυξέλλες έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στην «αμερόληπτη κρίση» των Ελλήνων δικαστών.