Την ικανοποίησή του γιατί μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2019 -για τη συμμετοχή των αποδήμων στις εκλογές- ευοδώνεται στις ευρωεκλογές του 2024, εξέφρασε ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΔ και πρώην υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η επιστολική ψήφος διευκολύνει πάρα πολύ ανθρώπους που έχουν δυσκολίες στη μετακίνηση, εργαζόμενους, πολίτες με προβλήματα υγείας», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και επισήμανε την ανάγκη να γίνει μία τεράστια προσπάθεια για να ενημερωθεί ο κόσμος και να αυξηθεί η συμμετοχή.

Θεοδωρικάκος: Η επιστολική ψήφος αφορά όλους του Έλληνες

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε πως η δυνατότητα για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές του 2024 αφορά τόσο στους Έλληνες του εξωτερικού, όσο και στους Έλληνες του εσωτερικού και μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, με την ψήφιση της νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Εσωτερικών.

«Προέχει να πετύχει η πρώτη εφαρμογή, να πειστούν όλοι για τη σημασία και τη διαφάνεια, να γίνουν όλα άψογα και να χτυπήσουμε την αποχή», τόνισε ο πρώην υπουργός και στάθηκε στην ανάγκη να στηρίξει τη μεταρρύθμιση όλο το πολιτικό σύστημα. «Πρέπει να γίνει ένας πολύ ουσιαστικό διάλογος. Έχω ακούσει επιφυλάξεις, αλλά δεν θεωρώ ότι έχουν πραγματική βάση. Είμαστε στην εποχή της άμεσης μεταφοράς της γνώσης και της πληροφόρησης. Δεν έχει λογική ότι κάποιος θα μπορέσει να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα με αθέμιτο τρόπο. Υπάρχουν εγγυήσεις. Το ψηφοδέλτιο θα ανοιχτεί την ημέρα που θα γίνουν οι εκλογές, αφού ανοίξει η κάλπη στην οποία θα πέσει», επισήμανε.

«Τα επιχειρήματα ενάντια στην επιστολική ψήφο κρύβουν φοβία, το άγχος κάποιων κομμάτων αν οι απόψεις τους έχουν απήχηση. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό να πείσουν οι πολιτικές δυνάμεις τους πολίτες και να μη φοβούνται τη ψήφο του», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος

«Αυτό που γίνεται σε όλο τον κόσμο έχει έρθει η ώρα να γίνει επιτέλους στην Ελλάδα. Το 2019 ξεκινήσαμε μια επίπονη και συστηματική προσπάθεια για να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού και με το πρώτο νομοθέτημα της Κυβέρνησης το 2023 έγινε άρση όλων των περιορισμών, ώστε όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να μπορούν να ψηφίσουν χωρίς εξαιρέσεις», κατέληξε.