Τα τρία «πουλάκια» εν μέσω πανδημίας…

by MANIFESTO

Από το σύνθημα της Αριστεράς «Ένα, δύο, τρία, πολλά Πολυτεχνεία», φθάσαμε εν μέσω πανδημίας στα τρία πουλάκια που κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ. Εδώ ο κόσμος κυριολεκτικά και μεταφορικά χάνεται, αλλά για τον Τσίπρα, τον Κουτσούμπα και τον  Βαρουφάκη το πλέξιμο του «πουλόβερ»-αφήγημα είναι υπεράνω λογικής.

Οφείλω βέβαια να αναγνωρίσω ότι η δογματική πίστη σ’ αυτή την πλευρά του πολιτικού φάσματος, στην οποία ανήκουν τα τρία «πουλάκια», δεν επιδέχεται το επιχείρημα της άλλης άποψης. Πίστευε και μη ερεύνα. Είτε το κόμμα ως σημείο στίξης τίθεται στο «Πίστευε», είτε στο «μη» οπότε αλλάζει η έννοια, αυτοί βάζουν το ΚΟΜΜΑ υπεράνω όλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και ο προσκολληθείς Βαρουφάκης, είναι Uber alles. Αυτοί κατέχουν την μοναδική αλήθεια, αυτοί και μόνο αυτοί είναι δημοκράτες, προοδευτικοί, πατριώτες και θεματοφύλακες των λαϊκών συμφερόντων. Και αφού είναι όλα αυτά μαζί και για τους υπόλοιπους δεν περισσεύει τίποτα, δικαιωματικά θεωρούν τις απόψεις τους θέσφατες και αδιαμφισβήτητες.

Η Αγία Τριάδα, στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, ούτε είναι ομοούσια και αδιαίρετη. Έχει όμως Τσίπρα, Κουτσούμπα και Βαρουφάκη κι ένα ιό που συναγωνίζονται σε επικινδυνότητα τον κορωνοϊό. Έχουν τον ιό της αναίδειας έναντι της ζωής όλων όσοι βλέπουν διαφορετικά τη ζωή από αυτούς.

Κατά τας γραφάς μας έχουν όλους γραμμένους. Γράφουν και κοπιάρουν την ιστορία όπως γουστάρουν, πλέκουν το «πουλόβερ»- αφήγημα κατά το δοκούν, και έρχονται από πάνω να χαρακηρίσουν «αυταρχική» και «βλακώδη» μια απόφαση που στην ουσία προστατεύει τις δογματικές τους αντιλήψεις περί ισότητας.

Άραγε κανένα από τα τρία «πουλάκια» έχει σκεφθεί ότι τα… «Πουλιά (άρα και τα πουλάκια) πεθαίνουν τραγουδώντας»;

Ο Ιός   

Σχετικα Αρθρα