«Φωτεινό χαμόγελο, σκοτεινή προσωπικότητα». Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Κώστα Χρυσόγονου για τον υποψήφιο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Ο έγκυρος συνταγματολόγος μιλάει συνεχώς για την περίπτωση αναφέροντας τέσσερα σημεία. «Πρώτον, η περιουσία του. Ολοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι –πλην του κ. Τζουμάκα που δεν είναι βουλευτής– έχουν αναρτήσει την περιουσιακή τους κατάσταση στο Διαδίκτυο. Ο κ. Κασσελάκης δεν έκανε τον κόπο, δεν έχει δώσει κάποια πληροφορία, όπως έκανε και ο Ντόναλντ Τραμπ. Είναι ένας αριστερόστροφος τραμπισμός».

Ως δεύτερο σημείο αναφέρθηκε «στις εμπλοκές της οικογένειάς του και του ίδιου με την ποινική δικαιοσύνη στο παρελθόν. Ο ίδιος μίλησε για παραδικαστικό, αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι είναι δημοσιευμένη στο Διαδίκτυο η απόφαση που απορρίπτει την αίτηση αναιρέσεως του πατρός Κασσελάκη κατά βουλεύματος του Συμβούλιο Εφετών που παραπέμπει σε δίκη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος τόσο για τον πατέρα όσο και για το γιο Κασσελάκη», είπε. «Τρίτον, χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας, η οποία στοίχισε πολλά χρήματα. Καλό θα ήταν μάθουμε και πόσα ξόδεψε και πού τα βρήκε», διευκρίνισε ο Κώστας Χρυσόγονος. «Ως τέταρτο και χειρότερο», όπως είπε, «οι πολιτικές του θέσεις. Υπάρχει μια εμβληματική θέση, η κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και ο μισθοφορικός στρατός». Ο καθηγητής δεν έχει άδικο που τα κωδικοποίησε…