Στα χρόνια της ορίτζιναλ εκδοχής του λαϊκισμού τα συριζοτρόλ έκαναν υπομονή και βυσσοδομούσαν στο τέλος μιας φυσικής καταστροφής.

Εσχάτως το μετα-λαϊκίστικο μοντέλο του προέδρου και εν αναμονή βουλευτή Στέφανου Κασσελάκη εφαρμόζει πιο προχωρημένη τακτική: τα συριζοτρόλ πιάνουν δουλειά εγκαίρως με αναρτήσεις ποινικά κολάσιμες -παλιά τους τέχνη κόσκινο- ενώ στη μάχη αποδόμησης της κυβερνητικής εικόνας συμμετέχουν και Μέσα που έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με την κυβέρνηση.

Το προφανές στην προκειμένη περίπτωση είναι να καταδειχθεί ότι η καταστροφική πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και εξαπλώθηκε σε όλη τη Βορειοανατολική Αττική είναι το… Μάτι της Νέας Δημοκρατίας! «Μόνοι και αβοήθητοι οι κάτοικοι», «επιτελικό μπάχαλο», είναι μερικά από τα κλισέ που αναπαράγονται απνευστί από τις ομάδες κρούσης του Διαδικτύου.

Όπως και να έχει, το ματσάκι ξεκίνησε πριν ακόμη ξεκινήσει το πρωτάθλημα και θα τα δούμε όλα! Τα πάντα όλα που έλεγε και ο Νίκος Αλέφαντος, μέχρι να καεί η Ελλάδα και ο Μητσοτάκης ώστε να αναγεννηθεί από την τέφρα τους ο Κασσελάκης και η παρέα του.

Γαία πυρί μιχθήτω, αρκεί να μην πάει χαμένη η ευκαιρία που παρουσιάστηκε. Σιγά μην περιμένουν το ερχόμενο καλοκαίρι αντίστοιχου μεγέθους Mega Fires, ή να ζουν με την ελπίδα ότι θα προκύψουν καταστροφικές πλημμύρες τον χειμώνα, άντε και κανένας μεγάλος σεισμός για να καταλογίσουν ευθύνες.

Τώρα είναι η ώρα να… καούν τα κάρβουνα για χάρη του λεβέντη. Κάτι ήξερε η Βουγιουκλάκη με την ατάκα: «Θα το κάψουμε απόψε, κυρ Στέφανε». Γιατί για κάποιους το γλέντι άρχισε…

Easy Writer