Κατά την επίσημη εκδοχή της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ειδοποιηθεί ιδιωτικά και με συγκεκριμένα στοιχεία για τη δράση και τις διασυνδέσεις του εκλεγμένου βουλευτή του Φερχάτ Οζγκιούρ με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε το θέμα και σημείωσε ότι αν δεν είχε στοιχεία δεν θα μιλούσε, ενώ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί ιδιωτικά ότι οι δύο υποψήφιοί του στη Θράκη, Οζγκιούρ και Ζεϊμπέκ, είναι «ενεργούμενοι του τουρκικού προξενείου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επαφή με την Κουμουνδούρου έγινε μέσω του Γιώργου Γεραπετρίτη. Ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ επικοινώνησε, σύμφωνα με το «Βήμα», με το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, όχι όμως με τον ίδιον.

Κατά τη συνομιλία με τους συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήθηκε να διαβιβαστούν τα στοιχεία στην Κουμουνδούρου. Δεν υπήρξε όμως ανταπόκριση.

Οπως σημειώνουν από τη ΝΔ, το υλικό που διαβιβάστηκε ήταν κατά μείζονα λόγο γνωστά στοιχεία, τα οποία στη συνέχεια επικαλέστηκαν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, και όχι προϊόντα άρσης απορρήτου επικοινωνιών.