Με κεντρικό μήνυμα την πολιτική σταθερότητα και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων πορεύεται προς τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας σαφή τη σημασία της επικείμενης κάλπης, καθώς πολλές αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη επηρεάζουν τη ζωή όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και ο πρωθυπουργός, στις περιοδείες που προγραμματίζονται, αναμένεται να αναδείξουν τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα μεγάλα θέματα της καθημερινότητας, όπως η υγεία, η ακρίβεια και η ασφάλεια του πολίτη, αλλά και για ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Το στοίχημα που προβάλλεται είναι η συμμετοχή των ψηφοφόρων στην κάλπη και η μείωση της αποχής ώστε να υπάρξει συνέχεια στην σταθερότητα. «Εάν κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν αυτές τις εκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης, είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει στην κάλπη», είπε χθες από την Αλεξανδρούπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως εξήγησε, «οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν με ένα πολύ υψηλό ποσοστό πριν από ένα χρόνο, μας έδωσαν εντολή τετραετίας, να αλλάξουμε τη χώρα, να τη φέρουμε σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη. Και αυτή την εντολή σας διαβεβαιώνω ότι την υπηρετούμε».

Παράλληλα επισήμανε ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία μιλάει για τα ζητήματα των ευρωεκλογών και κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δεν έχουν υπεύθυνη πρόταση.

Επόμενος προγραμματισμένος σταθμός στις περιοδείες του πρωθυπουργού για αύριο Πέμπτη, είναι η Μακεδονία και ειδικότερα η Πέλλα, η Ημαθία και η Πιερία, περιοχές στις οποίες εστιάζουν Πειραιώς και Μέγαρο Μαξίμου, καθώς κατά τις προηγούμενες, εθνικές εκλογές, υπήρχε μία άνοδος των κομμάτων που τοποθετούνται δεξιότερα της ΝΔ.

Ψηλά στην ατζέντα και την επιχειρηματολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα βρεθούν και οι παρεμβάσεις που γίνονται στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης. Ο πρωθυπουργός σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου, στις 10:30 θα παραστεί και θα μιλήσει στο συνέδριο «ygeiamou 2024 - Το Σύστημα Υγείας και οι Προκλήσεις του Μέλλοντος», που συνδιοργανώνεται από το ygeiamou.gr και το «Πρώτο Θέμα», στο Ωδείο Αθηνών.

Στις 18:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.