Για συνεκτική στρατηγική στο στεγαστικό ζήτημα έκανε λόγο η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, κατά τη συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των σχετικών κυβερνητικών παρεμβάσεων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.
Όπως είπε, πάνω από 30.000 άτομα και ζευγάρια θα έχουν βρει το σπίτι τους μετά το τέλος του προγράμματος «Σπίτι 1 και 2» και πολλοί εξ αυτών δεν θα είναι στο ενοίκιο. «Θα είναι στο δικό τους σπίτι, σημαντικό εφαλτήριο και βάση για μια αυτόνομη ζωή με περισσότερη ανεξαρτησία», ανέφερε.
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει μπει στην ομάδα των ευρωπαϊκών χωρών, όπου η έλλειψη στέγης πιέζει τις οικογένειες. «Οι αιτίες είναι πολλές και η κυβέρνησή μας καλείται να δώσει λύση. Οι πρώτες μας παρεμβάσεις ξεκίνησαν από το 2019», τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια. Αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Σπίτι Ι», όπου έχει γίνει εκταμίευση 7.123 δανείων. Στο ερώτημα σε ποιους αναφέρονται αυτά τα προγράμματα, τόνισε ότι το 67% των δανείων έχει δοθεί σε άτομα που δηλώνουν εισόδημα από 12.000 έως 24.000 ευρώ. «Είναι μια τομή στη στεγαστική πολιτική της χώρας μας ότι υπήρξε το πρόγραμμα "Σπίτι 1"», είπε.
Το πρόγραμμα «Κάλυψη» αφορά νέους από 25 έως 39 ετών που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένους Εισοδήματος. Στο πρόγραμμα αυτό έχουν ενταχθεί 300 ακίνητα.