Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος είναι για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υιοθετήσει τις δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερρίκου περί δήθεν δεύτερης συναντήσεώς του με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα.

Ο Χρήστος Τζανερρίκος εμφανίζεται τώρα σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ να δηλώνει πως η δεύτερη συνάντηση έγινε αλλά ήταν με μη πολιτικό πρόσωπο, το οποίο του μετέφερε μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου και του έκανε λόγο για ανταλλάγματα, εφόσον στηρίξει τη ρύθμιση της κυβέρνησης, αν και το πρωί της Τετάρτης δήλωνε ότι η συνάντηση έγινε με Ανώτατο Κυβερνητικό Παράγοντα.

Θέση που υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ άμεσα εκδίδοντας μάλιστα και μια ανακοίνωση στην οποία επιχειρούσε να εμπλέξει τον ίδιο τον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί για ακόμη μία φορά να κάνει τον ανήξερο. Οφείλει να απαντήσει. Ποιος είναι ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας που έκανε αυτή την ευθεία παρέμβαση τάζοντας ανταλλάγματα για μια δικαστική απόφαση; Τον γνωρίζει προσωπικά; Ή μήπως τον κοιτάζει στον καθρέφτη κάθε πρωί; Σε κάθε περίπτωση με αυτούς τους πρωτοφανείς χειρισμούς του, ο κ. Μητσοτάκης γίνεται ο μεγαλύτερος χορηγός της Ακροδεξιάς.»

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η πρωτοφανής παρέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη τελικά δεν περιορίζεται μόνο στους «καφέδες» του κ. Γεραπετρίτη πέριξ του Μαξίμου με δικαστές, αλλά φτάνει και σε απόπειρα δωροδόκησής τους με υποσχέσεις για αξιώματα. Αυτά καταγγέλλει σήμερα στο iEidiseis.gr ο πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Τζανερίκος»

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ μετά και το Όχι στην τροπολογία – μπλόκο για το κόμμα Κασιδιάρη, θέση που έχει πάρει και τον Φεβρουάριο όταν είχε περάσει η σχετική νομοθετική ρύθμιση, προκαλεί ερωτήματα. Πολύ δε περισσότερο τη στιγμή που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε από το βήμα της Βουλής για αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης, θέση που πλέον λαμβάνει και ο νέος πρόεδρος του κόμματος “Έλληνες” του Ηλία Κασιδιάρης, ο επίσης πρώην δικαστικός Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κασιδιάρη προέβη σε δηλώσεις με τις οποίες από τη μία μιλά για συνταγματική εκτροπή και από την άλλη επικαλείται τις δηλώσεις του Χρήστου Τζανερρίκου κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη…