Στην Τουρκία είναι στραμμένα τα βλέμματα για τις επόμενες 48 ώρες, καθώς αναμένεται να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες για τον τόπο το χρόνο και τα πρόσωπα που θα μετάσχουν στη συνάντηση και να ρυθμιστούν τα τελευταία διπλωματικά και τεχνικά θέματα που απομένουν και να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η σύγκρουση της Ουκρανίας με τη Ρωσία.
Με τον Μάρκο Ρούμπιο και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν να έχουν μία κατ'ιδίαν συνάντηση στην Αντάλεια στα πλαίσια της άτυπης συνόδου του ΝΑΤΟ, μένει να ξεκαθαρίσει ο τόπος της συνάντησης, εάν δηλαδή θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη, όπως είχε προγραμματιστεί ή την Παρασκευή στην Άγκυρα, όπου έχει δηλώσει πως θα μεταβεί ο Μάρκο Ρούμπιο.
Από τη τη ρωσική πλευρά θα μετάσχουν ο Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, σύμβουλος του Πούτιν - ο οποίος είχε ηγηθεί της αντιπροσωπείας που διεξήγαγε ανεπιτυχείς ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία το 2022, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Γκαλούζιν, ο υφυπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν, διπλωμάτες και αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών
Προς το παρόν από το Κρεμλίνο δεν επιβεβαιώνεται η πιθανότητα παρουσίας του Ρώσου προέδρου.
Οι ΗΠΑ και η Τουρκία επιθυμούν την όσο το δυνατόν υψηλότερη εκπροσώπηση, δεδομένης της δέσμευσης Τραμπ και για επίσημη λήξη του πολέμου, ενώ έχει ήδη πετύχει μία επικερδή συμφωνία με την Ουκρανία, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να δηλώνει ότι επιθυμεί συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιζητά τη διπλωματική επιτυχία μίας υψηλού επιπέδου συμφωνίας, υπό τους Τραμπ και Πούτιν.
Άλλωστε η ρωσική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει ότι συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι δεν είναι αποδεκτή, οπότε μένει να διακριβωθούν οι πληροφορίες για την παρουσία του Σεργκέι Λαβρόφ, είτε στην Άγκυρα, είτε στην Κωνσταντινούπολη και μία συνάντηση σε επίπεδο υπουργών εξωτερικών και από την πλευρά της Ουκρανίας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ που βρίσκεται στο Κατάρ έχει δηλώσει ότι πιθανόν να παραστεί σε μία τέτοια συνάντηση και ήδη οι απεσταλμένοι του Στιβ Γουίτκοφ και Κιθ Κέλογκ, έχουν ρυθμίσει τις βασικές παραμέτρους της συμφωνίας με διαδοχικές επισκέψεις σε Μόσχα και Κίεβο, ενώ ο Μάρκο Ρούμπιο, είναι το πιθανότερο πως θα είναι ο επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας.
Βασικό ζητούμενο παραμένει για το Κρεμλίνο η άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Κάτι το οποίο αφορά τόσο τις ΗΠΑ (που έχουν πετύχει ήδη μία καλή συμφωνία με την Ουκρανία) όσο και με την ΕΕ, η οποία διαφοροποιείται σε κεντρικό επίπεδο, ωστόσο ηγέτες χωρών εκφράζουν διαφωνίες και κρατούν διαφορετική στάση.