Τα γεμάτα σκελετούς ντουλάπια του ΣΥΡΙΖΑ

219

Δύο χρόνια μετά, το Μάτι με τους 102 νεκρούς τούς βγάζει το… μάτι. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και κάτι δύστυχα ανθρωπάκια της κρατικής μηχανής πήγαν χεράκι χεράκι, σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι, να συγκαλύψουν το τρομακτικό έγκλημα.

Η υπουργός Γεροβασίλη κάλεσε, σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο, τον αρχηγό της Πυροσβεστικής και του έδωσε εντολή να καλέσει στον πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής και να τα θάψει όλα – στοιχεία, γεγονότα, ευθύνες, εγκληματικές ευθύνες. Η υπουργός Γεροβασίλη διαψεύδει τον αρχηγό της Πυροσβεστικής και απειλεί με μηνύσεις. Ωραία. Γιατί δεν τις υποβάλλει; Γιατί δεν καταφεύγει σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, τον κύριο Ιωαννίδη, να καταμηνύσει τον τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής γιατί χρησιμοποίησε «επί ματαίω» το όνομά της;

Το τρομακτικό ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε χθες η «Καθημερινή της Κυριακής» δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αμφισβητήσεις. Ή έδωσε εντολές να απειληθεί ο πραγματογνώμονας για να θάψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, της κρατικής μηχανής και υπηρεσιακών υπαλλήλων ή δεν έδωσε. Τρίτη εκδοχή δεν υπάρχει.

(Α, ξέχασα, υπάρχει: να την πέσουν στον πραγματογνώμονα ότι η μαγνητοφωνημένη συνομιλία του με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος είναι προϊόν… μονταζιέρας! Εδώ ο αρχηγός, ενώ ακούγεται καθαρά η φωνή του, δήλωσε ότι όλα είναι ψέματα – ο Γιωργάκης ο Μητσικώστας ο φίλος μου, τον ενημερώνω, για να μην κάνει το λάθος και τον επικαλεστεί, είναι πλέον στην Ικαρία και απολαμβάνει τη ζωή του…)

Τι μας αποδεικνύει (και) αυτή η ιστορία; Οτι η διακυβέρνηση Τσίπρα θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμη. Οτι τα ντουλάπια όλων αυτών είναι γεμάτα σκελετούς, που έτσι και κάνεις και ανοίξεις ένα φύλλο σωριάζονται μπροστά σου. Τι μας αποδεικνύει ακόμη η αποκάλυψη της «Καθημερινής της Κυριακής»; Οτι χρησιμοποίησαν το κράτος με τη θρασύτητα και την αλαζονεία γαιοκτήμονα του Μεσαίωνα. Είχαν την αίσθηση ότι μπορούσαν να επιβάλουν τις θελήσεις τους, να διαμορφώσουν αντιλήψεις, να παραμορφώσουν την πραγματικότητα, να αποκρύψουν ό,τι δεν τους συνέφερε και να στρογγυλέψουν τα πράγματα όπου αυτό (η απόκρυψη – το «θάψ’ τα»!!!) ήταν αδύνατον.

Εχουμε δηλαδή μπροστά μας, και πρέπει να το τονίσουμε αυτό, μια ακόμη περίπτωση που αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το δεκανίκι του, οι καμένοι ΑΝΕΛ, χρησιμοποίησαν το κράτος ως λάφυρο. Ως απόκτημα μετά από νικηφόρο πόλεμο. Και πορεύτηκαν αναλόγως!

Γι’ αυτό και εγώ επιμένω, για χιλιοστή φορά, να τονίζω πως πρέπει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ή και κομμάτων της αντιπολίτευσης – του ΚΙΝΑΛ εν προκειμένω, που το αφορά και άμεσα αυτό που θα πω στη συνέχεια – να υπάρξει μία ολοκληρωμένη έρευνα για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ και το καμένο δεκανίκι του χρησιμοποίησαν τις δομές της πολιτείας, προς ίδιον όφελος!

Το χρωστάει η παρούσα κατάσταση στη Δημοκρατία. Πρέπει αυτές τις πρακτικές να μη διανοηθεί να τις επαναλάβει κανείς στο μέλλον. Κανείς!

Του Γιώργου Παπαχρήστου από το Στίγμα στην εφημ. Τα Νέα

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr