Τεράστιο είναι το ηθικό ζήτημα που ανακύπτει από την παρουσία του δημοσιογράφου Σπύρου Χατζάρα στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού

Ο παλαίμαχος δημοσιογράφος ο οποίος έγινε γνωστός ως παρουσιαστής ειδήσεων στην πασοκική ΕΡΤ της δεκαετίας του 1980 δεν κρύβει τις ψεκασμένες, ρατσιστικές, αντισημιτικές και φασιστικές ιδέες του. Αντίθετα, τις περιφέρει γεμάτος υπερηφάνεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως αποδείξεις  αντίστασης στο πολιτικό κατεστημένο και τη νέα τάξη πραγμάτων. Εσχάτως φωτογραφήθηκε στο μπαλκόνι του σπιτιού με ένα μπλουζάκι που έχει στο στήθος ένα τεράστιο «Ζ» για να δείξει τη φανατική υποστήριξη του στη Ρωσία. 

Θα περίμενε κάποιος ότι ο Γιάννης Σγουρός θα είχε εκδιώξει έναν υποψήφιο που είναι ξένος με όσα αυτός πρεσβεύει. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, ωστόσο, δεν έχει πει κουβέντα. Αντίθετα, αυτός που μίλησε ήταν ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποιος ζήτησε τη διαγραφή του από το ψηφοδέλτιο. Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Ιωακειμίδης μιλά για τον αντισημίτη και φιλοναζιστή, όπως τον χαρακτηρίζει, Σπύρο Χατζάρα, που έχει πολλές φορές στο παρελθόν εκφραστεί με ρατσιστικές, μισαλλόδοξες ακόμα και ναζιστικές θεωρίες. «Κύριε Σγουρέ, τόσο προοδευτικό είναι το “ανεξάρτητο” ψηφοδέλτιό σας που χωράει και τους φασίστες; Το ελάχιστο που έχετε να κάνετε είναι να τον διαγράψετε άμεσα» επισήμανε.